top of page

22 mei

1956 - Geboorte Dennie Christian. Zijn eerste hit was Rosamunde in 1975. Daarna volgden 'Guust Flater En De Marsupilami' en 'Besame Mucho'. Hij wordt vandaag 67 jaar.

1950 - Geboorte Bernie Taupin, Engelse tekstschrijver, dichter en zanger en Elton John's partner voor het schrijven van liedjes. Rod Stewart, Cher, The Motels, John Waite, Starship en Alice Cooper hebben allemaal zijn liedjes opgenomen. In 1967 beantwoordde Taupin een advertentie die in de Britse muziekkrant New Musical Express was geplaatst door Liberty Records, een bedrijf dat op zoek was naar nieuwe songwriters. Elton John reageerde op de advertentie en het paar werd bij elkaar gebracht. Hij wordt 73 jaar.


1951 - Geboorte Johan Verminnen, liedjesschrijver en zanger. Vooral bekend van de hits 'Laat me nu toch niet alleen', 'In de Rue des Bouchers', 'Mooie dagen' en 'Ik voel me goed'. Hij wordt 72 jaar.


1967 - Brand in de Innovation, het Brusselse filiaal van de Belgische grootwarenhuisketen. Er vielen 251 doden en 62 gewonden.


1998 - In het romantische Venetië in Italië werd het huwelijk gesloten tussen Marco Borsato en Leontien Ruiters. Zij kregen drie kinderen: Luca, Senna en Jada. 2020 - Overlijden Mory Kanté, zanger, muzikant afkomstig uit Guinee. Hij werd bekend door de hit 'Yeké Yeke' uit 1988. Hij is 70 jaar geworden.


bottom of page