top of page

22 juni

1987 - Overlijden Fred Astaire, Amerikaanse film- en Broadway ballroom danser, choreograaf, zanger en acteur. Hij werd vaak in één adem genoemd met Ginger Rogers, met wie hij tien films maakte. Fred Astaire is 88 jaar geworden.

1936 - Geboorte Kris Kristoffersen, Amerikaanse country-songwriter, zanger en acteur. Hij is vooral bekend van de liedjes 'Me and Bobby McGee', 'Sunday Mornin' Comin' Down' en 'Help me Make it Through the Night', nummers die veelvuldig door andere artiesten zijn gecoverd, waaronder Janis Joplin, Johnny Cash en Willie Nelson. Hij wordt 87 jaar vandaag. 1949 - Geboorte Meryl Streep, Amerikaanse actrice. Bekend van heel wat topfilms: 'Kramer vs. Kramer', 'The French Lieutenant's Woman', Sophie's Choice', 'Out of Africa', 'The devil wears Prada', 'The Iron lady', .... Meryl Streep wordt 74 jaar. 1949 - Geboorte Alan Osmond van de Amerikaanse familiegroep The Osmonds. Ze hadden hits met 'One Bad Apple', 'Crazy Horses' en 'Love Me For A Reason'. Ze hadden in 1972 en 1973 hun eigen tekenfilmserie op zaterdagochtend op ABC-TV. The Osmonds hebben wereldwijd meer dan 75 miljoen platen verkocht. Alan Osmond wordt 74 jaar.


1963 - Fingertips Part Two, de tweede single van Little Stevie Wonder, kwam binnen in de Billboard Hot 100. Deze live-opname was op 21 mei 1963 gemaakt in het Regal Theatre in Chicago. De dertienjarige Little Stevie Wonder zweepte het publiek op met zijn zang en zijn mondharmonicaspel. De live-registratie werd geproduceerd door Berry Gordy Jr. Omdat de live-uitvoering van Fingertips aan de lange kant was, werd het liedje voor de single verdeeld over de A-kant en de B-kant. Fingertips Part Two werd door de meeste Amerikaanse radiostations tot A-kant gebombardeerd.


1969 - In haar flat in Londen overleed de actrice/zangeres Judy Garland aan een overdosis slaappillen. Zij was geboren op 10 juni 1922 als Frances Gumm in Grand Rapids in Minnesota. Op achtjarige leeftijd debuteerde zij in de film Bubbles. In 1939 kwam haar grote doorbraak als zij te zien was als Dorothy Gale in The Wizard Of Oz. Judy Garland is 47 jaar geworden.


1996 - Na een lang ziekbed overleed de Duitse zanger Gerhard Wendland in een ziekenhuis in München. In 1952 had hij zijn eerste hit met 'Das Machen Nur Die Beine Von Dolores'. Zijn grootste hit is 'Tanze Mit Mir In Den Morgen' die vanaf september 1961 twee maanden lang aan de top stond van de West-Duitse hitparade. In totaal heeft Gerhard Wendland ruim twaalf miljoen platen verkocht. Hij is 76 jaar geworden.

Comments


bottom of page