top of page

22 juli

1946 - Geboorte Mireille Mathieu, Franse zangeres. Zij werd door de Fransen ontdekt op 21 november 1965, naar aanleiding van de Franse tv-uitzending 'Télé-Dimanche' waar zij in de zangwedstrijd 'Le Jeu de la Chance'het liedje 'Jezebel' van Edith Piaf zong. Ze won de wedstrijd en werd meteen heel populair in Frankrijk en in het buitenland. Ze wordt 77 jaar.

1944 - Geboorte Rick Davies, zanger en toetsenist bij Supertramp, bekend van de hits 'The Logical Song' , 'Give a little bit", 'Dreamer' en 'It's raining again'. Rick Davies is het enige lid van Supertramp dat hun hele geschiedenis bij de groep is geweest en hij heeft veel van hun meest bekende nummers gecomponeerd. Hij wordt 79 jaar. 1947 - Geboorte Don Henley, rockmuzikant vooral bekend als drummer en één van de leadzangers van de Amerikaanse band The Eagles. Naast zijn carrière met the Eagles had Don Henley een succesvolle solocarrière, waarmee hij wereldwijd meer dan 10 miljoen albums verkocht en tijdens de jaren-80 grote hits scoorde waaronder 'The boys of summer'. Hij wordt 76 jaar.


2004 - Overlijden Sacha Distel, Franse zanger, jazz gitarist en componist. Zijn eerste gezongen succes werd het nummer 'Scoubidou'. Hij coverde veel Engelstalige nummers, doch werk van hem werd ook gecoverd. Zo werd zijn 'La Belle vie' vertaald voor Frank Sinatra, die er met 'The good life' een hit mee scoorde. Hij is 71 jaar geworden.


2005 - Overlijden Eugene Record, oprichter en zanger van The Chi-lites, die we kennen van de hits 'Oh Girl' en 'Have You Seen Her'. Hij bracht ook drie soloalbums uit.

コメント


bottom of page