top of page

22 februari

1956 - Bing Crosby en Grace Kelly namen 'True Love' op. Zij zongen deze compositie van Cole Porter in de bioscoopfilm 'High Society' waarin zij ook de hoofdrollen speelden.

1950 - Geboorte Lenny Kuhr, Nederlandse singer-songwriter. In 1969 was ze één van de vier winnaars van het Eurovisiesongfestival met het lied 'De Troubadour'. in 1980 scoorde ze samen met Les Poppys haar grootste hit met het lied 'Visite'. Lenny Kuhr wordt vandaag 73 jaar.


1956 - Elvis haalde met het nummer 'Heartbreak Hotel' voor het eerst de hitlijsten.


1959 - Geboorte Debbie Jenner, beter bekend als Doris D, Britse zangeres en danseres. Eind 1979 werd ze samen met haar dansgroep gevraagd om in Europa het gezicht te worden van het studioproject Lipps Inc. dat een grote hit scoorde met 'Funky town'. Daarna werd ze gevraagd om leadzangeres te worden van een nieuwe meidengroep die de naam Doris D & The Pins kreeg. Het eerste nummer dat Debbie Jenner inzong voor de groep was 'Shine up'. Doris D. wordt 64 jaar.


1969 - 'Good Times (Better Times)' was de 45ste single van Cliff Richard die uitkwam. De single kwam vier dagen later binnen in de Britse hitparade en bereikte de twaalfde plaats. In ons land bleef deze single op acht steken.


1975 - Geboorte Amerikaanse actrice, fotomodel en filmproducent Drew Barrymore. Ze begon als kindster in de film "ET". Andere films waarin ze meespeelde zijn 'Charlie's Angels', 'Batman forever', 'Scream' en '50 first dates'. Ze is ook stemactrice. In 2007 werd ze door het tijdschrift 'People' uitgeroepen tot 'mooiste vrouw ter wereld'. Ze wordt 48 jaar.

1976 - Overlijden Florence Ballard. Van 1961 tot 1967 was zij lid van The Supremes. Zij heeft op 28 juni 1967 voor het laatst met The Supremes op de planken gestaan tijdens een optreden in het Flamingo Hotel in Las Vegas. Florence Ballard is 32 jaar geworden.


1987 - In New York overleed popart-icoon Andy Warhol op 59-jarige leeftijd. Hij is vooral beroemd om zijn contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten zoals Campbell's-soepblikken, bloemen en de banaan op de cover van het album 'The Velvet Underground, alsook voor zijn gestileerde portretten van beroemdheden als Marilyn Monroe, Grace Jones, Judy Garland en Elvis Presley.


bottom of page