top of page

22 april

1956 - Elvis Presley trad voor het eerst op in Las Vegas. In het Frontier Hotel zong hij onder meer zijn wereldhit "Heartbreak Hotel".

1937 - Geboorte Jack Nicholson, Amerikaanse acteur. In 1958 kreeg hij zijn eerste filmrol in 'Cry baby killer'. '. In 1969 brak hij door met een bijrol in de film 'Easy Rider', naast Peter Fonda en Dennis Hopper. Zes jaar later kreeg hij zijn eerste Oscar voor zijn rol in 'One flew over the Cuckoo's Nest'. Vele zullen hem ook herinneren vanwege zijn hoofdrol in het meesterwerk 'The Shining' van Stanley Kubrick. Jack Nicholson wordt vandaag 86 jaar.


1969 - Karen en Richard Carpenter tekenden een contract met A&M Records, de platenmaatschappij van Herb Alpert en Jerry Moss. 'Offering' was het eerste album van The Carpenters. Van deze LP was 'Ticket To Ride', het liedje van John Lennon en Paul McCartney, de eerste single.


1974 - 'Come And Get Your Love' van Redbone werd goud in de Verenigde Staten. De single was op 12 januari 1974 binnengekomen in de Billboard Hot 100 en bereikte de vijfde plaats. In Vlaanderen kwam net nummer niet verder dan de 28ste plaats. 1978 - Twintig landen deden mee aan het Eurovisie Songfestival dat vanuit de Franse hoofdstad Parijs rechtstreeks op de televisie werd uitgezonden. Izhar Cohen & Alpha Beta uit Israël wonnen met het vrolijke 'A Ba Ni Bi'. België werd verrassend tweede dankzij 'L’ Amour Ça Fait Chanter La Vie' door Jean Vallée.


1989 - 'De Reiziger' van Rob de Nijs kwam binnen in de Nederlandse Album Top 100 en bereikte de achtste plaats. Naast de titelsong staan op deze CD o.a. 'Duet' (samen met Martine Stellaard) en Rendez-Vous.


2000 - In zijn woonplaats Nieuwegein overleed Toon Hermans aan een hartaanval. Met Wim Kan en Wim Sonneveld wordt hij gerekend tot de drie grootste Nederlandse cabaretiers die na de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Vlaanderen bekend zijn geworden. Zijn grootste bekendheid kreeg Toon Hermans met zijn One Man Shows. Maar hij heeft ook een paar singles opgenomen. Het meeste succes had Toon Hermans met 'Sien' (1966), 'Mien Waar Is Mijn Feestneus' (1968) en 'Kiele Kiele Kiele' (1969). Hij is 84 jaar geworden.


2003 - Overlijden Felice Bryant. Haar man Boudleaux Bryant was in juni 1987 al overleden. Samen zijn zij de componisten van onder meer 'Raining In My Heart' van Buddy Holly en 'Bye Bye Bye Love', 'All I Have To Do Is Dream', 'Wake Up Little Susie' en 'Love Hurts' van The Everly Brothers. Felice en Boudleaux Bryant zijn eveneens de componisten van het 'volkslied' van de staat Tennessee. Zij is 78 jaar geworden.bottom of page