21 mei

1963 - In het Regal Theatre in Chicago nam Tamla Motown 'Fingertips' van Little Stevie Wonder op. De dertienjarige blinde jongen zweepte het publiek op met zijn zang en zijn mondharmonicaspel. Omdat Fingertips nogal lang duurde, werd het liedje voor de single verdeeld over de A-kant en de B-kant. Fingertips Part Two werd door de Amerikaanse radiostations tot de A-kant uitgeroepen.

1995 - Schrijfster Annie M.G. Schmidt overleed een dag na haar 84ste verjaardag. Ze is de geestelijke moeder van Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet.


2015 - Overlijden Dimitri Van Toren. Hij scoorde in 1973 twee grote hits met 'Hé Kom Aan' en 'Een Lied Voor Kinderen'. Hij is 74 jaar geworden.


2016 - Overlijden Gaston Berghmans, Vlaams komiek en acteur. Hij werd bekend door met Leo Martin als komisch duo op te treden onder de naam Gaston en Leo.

In 2010 kreeg hij een bronzen standbeeld ter ere van zijn levensprestaties op het Victor Roosensplein in Merksem. Het standbeeld beeldt Gaston uit als Joske Vermeulen, één van hun bekendste sketches. Hij is 90 jaar geworden.


1948 - Geboorte Leo Sayer, Britse zanger die in 1974 doorbrak met 'Long tall glasses'. Andere hits van hem zijn 'You make me feel like dancing', 'When I need you', 'More than I can say' en 'Orchard Road'. Hij wordt vandaag 73.