top of page

21 mei

2016 - Overlijden Gaston Berghmans, Vlaams komiek en acteur. Hij werd bekend door met Leo Martin als komisch duo op te treden onder de naam Gaston en Leo.

In 2010 kreeg hij een bronzen standbeeld ter ere van zijn levensprestaties op het Victor Roosensplein in Merksem. Het standbeeld beeldt Gaston uit als Joske Vermeulen, één van hun bekendste sketches. Hij is 90 jaar geworden.

1941 - Geboorte Ronald Isley, Amerikaanse zanger, songwriter, producer en acteur. Hij is de zanger en oprichter van de The Isley Brothers. Hij wordt 82 jaar. 1948 - Geboorte Leo Sayer, Britse zanger die in 1974 doorbrak met 'Long tall glasses'. Andere hits van hem zijn 'You make me feel like dancing', 'When I need you', 'More than I can say' en 'Orchard Road'. Hij wordt vandaag 75.


1956 - 'Que Sera Sera (Whatever Will Be, Will Be)' van Doris Day werd in Amerika uitgebracht. De Amerikaanse zangeres/actrice heeft dit liedje op 24 februari 1956 in Hollywood opgenomen. 'Que Sera Sera (Whatever Will Be, Will Be)' is geschreven door Jay Livingston en Ray Evans voor 'The Man Who Knew Too Much'. In deze bioscoopfilm van Alfred Hitchcock spelen Doris Day en James Stewart de hoofdrollen. Het nummer leverde de componist en de tekstschrijver een Oscar op.


1963 - In het Regal Theatre in Chicago nam Tamla Motown 'Fingertips' van Little Stevie Wonder op. De dertienjarige blinde jongen zweepte het publiek op met zijn zang en zijn mondharmonicaspel. Omdat Fingertips nogal lang duurde, werd het liedje voor de single verdeeld over de A-kant en de B-kant. Fingertips Part Two werd door de Amerikaanse radiostations tot de A-kant uitgeroepen. 1995 - Schrijfster Annie M.G. Schmidt overleed een dag na haar 84ste verjaardag. Ze is de geestelijke moeder van Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet.


2015 - Overlijden Dimitri Van Toren. Hij scoorde in 1973 twee grote hits met 'Hé Kom Aan' en 'Een Lied Voor Kinderen'. Hij is 74 jaar geworden.

Comentarios


bottom of page