top of page

21 juni

1961 - De achttienjarige Bobby Vee nam 'Take Good Care Of My Baby' op. Dit liedje is geschreven door het componisten-echtpaar Carole King en Gerry Goffin. De single kwam op 7 augustus 1961 binnen in de Billboard Hot 100. Vanaf 18 september 1961 stond het nummer drie weken lang aan de top.

1944 - Geboorte Ray Davies, gitarist, zanger en liedjesschrijver van The Kinks. Nummers van zijn hand zijn o.a. 'You Really Got Me', 'A Well Respected Man', 'Sunny Afternoon' en 'Lola'. Hij wordt 80 jaar. 1951 - Geboorte John Terra, Vlaamse charmezanger en liedjesschrijver. Hij scoorde verscheidene hits en werkte daarna achter de schermen als succesvol muziekproducent van allerlei bekende Belgische artiesten. Zijn grootste hits zijn 'Iemand heeft je pijn gedaan', 'Is er een ander?' en 'De dag dat het zonlicht niet meer scheen'. Hij wordt 73 jaar.

1961 - In de Verenigde Staten ging de Walt Disney-film 'The Parent Trap' in première. Hierin speelde de vijftienjarige Engelse actrice Hayley Mills de dubbelrol van Sharon McKendrick en Susan Evers. In The Parent Trap zong Hayley Mills 'Let’s Get Together'. Door het succes van de film werd dit liedje op single uitgebracht. 'Let’s Get Together' kwam op 4 september 1961 de Billboard Hot 100 binnen en haalde de achtste plaats. 1979 - Sony lanceerde de eerste Walkman. Het was een draagbare cassetterecorder zonder luidsprekers maar met een koptelefoontje. Veel mensen, waaronder het personeel van Sony zelf, dachten dat de uitvinding een flop zou worden, maar zij kregen ongelijk. In twintig jaar tijd verkocht het Japanse bedrijf 186 miljoen Walkmans.


1980 - Overlijden Bert Kaempfert, Duitse orkestleider. Hij is ook bekend als de componist van 'Red Roses For A Blue Lady', 'Strangers In The Night' en 'Spanish Eyes'. Zijn 'Living It Up' werd van 1965 tot 1969 gebruikt als de tune van de Vlaamse televisieserie Kapitein Zeppos. Bert Kaempfert is 56 jaar geworden.


1989 - Overlijden van de saxofonist André Moss. André Moss heeft onder meer sessiewerk gedaan op talloze producties van Jack Jersey. Daarnaast maakte hij soloplaten. In 1973 haalde zijn single 'Ella' de derde plaats in de Nederlandse Top 40. Een jaar later bleef 'Rosita' op negen steken. Ook in Vlaanderen haalde hij met deze 2 singles de Top 10. André Moss is 55 jaar geworden.


1990 - Little Richard kreeg zijn eigen ster op The Hollywood Walk Of Fame in Los Angeles. De zanger van hits als 'Tutti Frutti', 'Rip It Up', 'Slippin’ And Slidin’' en 'Long Tall Sally' onthulde zijn bronzen ster op het beroemde voetpad voor de deur van huisnummer 6840 aan de Hollywood Boulevard. Tevens werd 21 juni in Los Angeles uitgeroepen tot Little Richard Day.


2001 - Overlijden van blues-zanger John Lee Hooker. Zijn eerste hit had hij in 1951 met 'I’m In The Mood'. Andere successen zijn 'Boom Boom', 'Baby Lee' en 'Dimples'. Hij nam meer dan honderd albums op en had een grote invloed op generaties muzikanten. Hij was ook bekend van de film The Blues Brothers. John Lee Hooker is 83 jaar geworden.

Comments


bottom of page