21 januari

1984 - Na zo’n acht jaar in coma te hebben gelegen overlijdt soul-zanger Jackie Wilson op 21 januari 1984. Tijdens een optreden in het Latin Casino in Camden in New Jersey werd hij op 25 september 1975 getroffen door een hartaanval. Hij wordt beschouwd als één van de eerste, meest invloedrijke koplopers van de soulmuziek. Hij is vooral bekend van de hit 'Reet Petite'. Jackie Wilson is 40 jaar geworden.

1941 - Geboorte Placido Domingo, wereldberoemde Spaanse operazanger en dirigent. Hij is bekend om zijn veelzijdigheid als tenor. Zijn repertoire omvat rollen in het Frans, Duits, Spaans, Italiaans en het Russisch. Hij wordt vandaag 81 jaar.


1950 - Geboorte Leslie Sebastian Charles, beter bekend onder zijn artiestennaam Billy Ocean. Britse zanger die vooral in de jaren 70 en 80 hits scoorde: 'Red light', 'Are you ready', 'Love really hurts without you', 'European Queen', 'When the going gets tough, the tough gets going, .... Hij wordt vandaag 72 jaar.


2002 - Overlijden Peggy Lee. Zij begon haar loopbaan in de jaren veertig als zangeres bij het orkest van Benny Goodman. In 1958 had Peggy Lee een wereldhit met 'Fever'. Zij is 81 jaar geworden.