top of page

21 augustus

1941 - Geboorte Jackie De Shannon, Amerikaanse zangeres en componiste. Op 16-jarige leeftijd bracht ze haar eerste zelf geschreven single uit. Daarmee is ze, samen met Peggy Lee, één van de eerste vrouwen die dat in de jaren 50 deed. Ze heeft meer dan 600 liedjes geschreven, waarvan een groot deel ook is opgenomen door anderen, zoals The Byrds, The Searchers en The Carpenters. Zelf scoorde ze hits met 'Needles and Pins' (1962), 'What the world needs now is love' (1965) en 'Put a little love in your heart' (1968). Ze wordt 82 jaar.

1957 - Geboorte Kim Sledge, één van de 4 zusjes Sledge. Sister Sledge is een Amerikaanse muziekgroep uit Philadelphia, bekend van discohits als 'We Are Family', 'He's the Greatest Dancer' en "Lost in Music". Kim Sledge wordt 66 jaar. 1961 - Tamla Records bracht de eerste single van The Marvelettes uit, 'Please Mr. Postman'. Er werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht van het nummer en werd de grootste hit van de groep. Het nummer is opmerkelijk als het eerste Motown-nummer dat de nummer 1-positie in de Billboard Hot 100-hitlijst bereikte. 1973 - 'Toulouse Street' van The Doobie Brothers bereikte de gouden status in de Verenigde Staten. Op deze LP staan o.a. 'Listen To The Music', 'Jesus Is Just Alright' en 'Rocking Down The Highway'.


2008 - Drummer Buddy Harman stierf op 79-jarige leeftijd aan congestief hartfalen. Hij werkte met Elvis Presley ('Little Sister'), Patsy Cline ('Crazy'), Roy Orbison ('Pretty Woman'), Johnny Cash ('Ring Of Fire'), Tammy Wynette ('Stand by your man'). Buddy Harman is te horen op meer dan 18.000 opnames. 2021 - Overlijden Don Everly. Samen met zijn broer Phil vormde hij The Everly Brothers. Met 'Bye Bye Love' hadden ze in 1957 hun eerste grote hit te pakken. Met behulp van producer Boudleaux Bryant en Felice Bryant volgden nog meer grote hits, waaronder 'Wake Up Little Susie', het door Roy Orbison geschreven 'Claudette', 'Bird Dog', 'Till I Kissed You' en 'All I Have To Do Is Dream'. In 1960 stapten de broers over naar Warner Bros Records en volgden er nog hits met 'Cathy´s Clown', 'Lucille', 'Ebony Eyes' en 'Crying In The Rain'. In 1973 gingen de broers elk hun eigen weg. Maar 10 jaar later kwamen ze weer bij elkaar en gaven zij concerten in de Royal Albert Hall. In 1984 schreef Paul McCartney voor hen het nummer 'On The Wings Of A Nightingale', dat ook in ons land de top 10 haalde. In 1986 werden de broers opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Don Everly is 84 jaar geworden.

Yorumlar


bottom of page