top of page

21 april

2003 - Na een lang ziekbed overleed Nina Simone in haar huis in Zuid-Frankrijk. De zangeres had in haar carrière 2 grote hits in Vlaanderen: 'Ain’t Got No - I Got Life' in 1969 en 'My Baby Just Cares For Me' in 1987. Nina Simone is 70 jaar geworden.

1945 - Geboorte Ronnie Tober, Nederlandse zanger. Toen hij 3 jaar was emigreerde hij met zijn ouders naar Amerika waar hij zijn eerste zangervaringen opdeed. In 1963 kwam hij naar Nederland voor een familiebezoek en mocht hij optreden in het programma 'Voor de vuist weg' van Willem Duys. Snel daarna scoorde hij zijn eerste hit, 'Iedere avond'. Daarna volgden 'Verboden vruchten', 'Arrivederci Ans', 'Rozen voor Sandra' en 'Naar de kermis', een duet met Ciska Peters. Ronnie Tober wordt vandaag 79 jaar.

1973 - Tony Orlando & Dawn begon een vier weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'Tie A Yellow Ribbon Round The Old Oak Tree' (het werd de best verkopende single van 1973, met een verkoop van meer dan 6 miljoen exemplaren). Het lied was gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een gevangene die zijn vrouw schreef en haar vroeg om een ​​geel lint om een ​​eik te binden op het stadsplein in White Oak, Georgia, als ze nog van hem hield. In Vlaanderen stond de single 5 weken op de 1ste plaats.


1977 - De musical Annie ging in premiere op Broadway. Het stuk zou tot 1983 in New York op de planken gebracht worden. Bij ons zou later ook een film over Annie te zien zijn.


1979 - 'Ik Wil Jou' van Polle Eduard kwam de hitparade binnen. Op de B-kant van deze single staat 'Dwaas', een liedje van Polle Eduard en Peter Koelewijn. Polle Eduard komt uit Delft. In de jaren zestig speelde hij bij The Tee Set. In de jaren zeventig werkte hij samen met Nico Haak.


2016 - Prince werd op 57-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn huis in Minnesota, nadat de politie naar zijn landgoed in Paisley Park was geroepen en zijn lichaam in een lift had gevonden. De veelgeprezen en invloedrijke muzikant werd in de jaren tachtig een wereldwijde superster, met albums als 1999, Purple Rain en Sign O' the Times en nam meer dan 30 albums op. 2021 - Overlijden Rik Andries, Vlaamse acteur. Zijn bekendste rollen zette hij neer in 'Midas', 'Keromar', 'De Kat' en 'Thuis'. Na zijn vertrek uit de serie 'Thuis' in 1997 was hij niet meer op de televisie te zien.

Rik Andries overleed op 84-jarige leeftijd aan een slepende ziekte.


Comments


bottom of page