top of page

20 september

1957 - Buddy Holly bracht de single 'Peggy Sue' uit met 'Everyday' als B-kant. Het nummer heette oorspronkelijk 'Cindy Lou', naar Holly's nichtje, maar werd later veranderd in 'Peggy Sue' in verwijzing naar Peggy Sue Gerron, de vriendin (en toekomstige vrouw) van Jerry Allison, de drummer van de begeleidingsband The Crickets.

1934 - Geboorte Sophia Loren, Italiaanse actrice. Ze won meer dan 45 acteerprijzen, waaronder verschillende Golden Globes, een BAFTA Award en de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Cannes. Sophia Loren wordt 89 jaar.


1969 - Creedence Clearwater Revival scoorde zijn enige Britse n°1-hit met ‘Bad Moon Rising’. Het was de eerste single uit het derde studioalbum ‘Green River’. In de VS bleef de single op n°2 hangen en in Vlaanderen was hij goed voor de n°4. Hier was het de tweede top 10-hit na ‘Proud Mary’.


1973 - Overlijden Jim Croce, Amerikaanse singer-songwriter. Hij brak bij het grote publiek door na zijn vroegtijdig overlijden. Jim Croce heeft vijf studioalbums en elf singles uitgebracht. Hij is vooral bekend geworden met melodieuze, gevoelige liedjes zoals 'I got a name' en 'Time in a bottle'. Jim Croce is 29 jaar geworden.


1976 - Koning Boudewijn opende het eerste stuk metro in België, elf kilometer in Brussel. 1984 - De Amerikaanse zanger/componist Steve Goodman stierf aan leukemie. Hij is bekend van zijn compositie 'The City Of New Orleans' die hij in 1971 heeft opgenomen. In 1972 was dit liedje een grote hit voor Arlo Guthrie. Gerard Cox vertaalde The City Of New Orleans in 1973 als '’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer'. Steve Goodman is 36 jaar geworden.

bottom of page