top of page

20 mei

2012 - Overlijden Robin Gibb. Samen met zijn broer Barry en tweelingsbroer Maurice maakte hij jarenlang deel uit van de Bee Gees. Solo had hij ook enkele hits, waarvan 'Saved by the bell' een nummer 1 was. Hij is 62 jaar geworden.

1873 - Levi Strauss en Jacob Davis krijgen patent op de spijkerbroek.


1944 - Geboorte Boudewijn De Groot, Nederlandse zanger, songwriter en producent. Hij scoorde zijn eerste hit in 1965 met 'Meisjes Van Zestien' en stond twee jaar later op de eerste plaats van de Top 40 met 'Land Van Maas En Waal'. Ook schreef hij hits voor artiesten als Liesbeth List, Ramses Shaffy en Rob de Nijs. In 1996 maakte Boudewijn de Groot een comeback met het album Een Nieuwe Herfst, met daarop 'Avond'. Hij wordt 79 jaar vandaag.


1946 - Geboorte Cher. Ze werkte eerst als sessie-zangeres in de studio's van producer Phil Spector, waar ze zanger/technicus Sonny Bono ontmoette. Samen hadden ze een resem hits, waarvan 'I got you babe' de bekendste is. In de jaren 80 maakte ze een comeback als solo-artieste en had ze hits met 'Believe', 'Strong Enough' en 'All Or Nothing'.Ze wordt 77 jaar. 1964 - Overlijden Rudy Lewis. Hij was van 1961 t/m 1963 de leadzanger van The Drifters. Zijn stem is te horen in onder meer 'Sweets For My Sweet', 'Stranger On The Shore', 'Up On The Roof' en 'On Broadway'. Rudy Lewis is 27 jaar geworden.


1967 - Cindy & Bert traden in het huwelijk. Dit Duitse duo had in de jaren zeventig hits met 'Immer Wieder Sonntags' en 'Ich Komm Bald Wieder'. Eind jaren tachtig gingen zij uit elkaar. Cindy ging solo verder. Bert werd platenproducer.


1989 - Overlijden van de Amsterdamse volkszanger Sjakie Schram. In 1962 had hij zijn eerste hit met 'Tante Mien Mag Ik Je Poesje Even Zien'. Het meeste succes had Sjakie Schram met 'Glaasje Op Laat Je Rijden'. Hij is 62 jaar geworden.


2021 - Overlijden van de Amerikaanse drummer Roger Hawkins. Zijn drumwerk is te horen op tientallen hitsingles, waaronder tracks van Percy Sledge ('When a Man Loves a Woman'), Aretha Franklin ('Respect'), Wilson Pickett ('Mustang Sally'). Hij werkte ook samen met Joe Cocker, Paul Simon, Bob Seger, Rod Stewart en Eric Clapton. Hij is 75 jaar geworden.

bottom of page