20 mei

2012 - Overlijden Robin Gibb. Samen met zijn broer Barry en tweelingsbroer Maurice maakte hij jarenlang deel uit van de Bee Gees. Solo had hij ook enkele hits, waarvan 'Saved by the bell' een nummer 1 was.

1873 - Levi Strauss en Jacob Davis krijgen patent op de spijkerbroek.


1967 - Cindy & Bert traden in het huwelijk. it Duitse duo had in de jaren zeventig hits met 'Immer Wieder Sonntags' en 'Ich Komm Bald Wieder'. Eind jaren tachtig gingen zij uit elkaar. Cindy ging solo verder. Bert werd platenproducer.


1989 - Overlijden van de Amsterdamse volkszanger Sjakie Schram. In 1962 had hij zijn eerste hit met 'Tante Mien Mag Ik Je Poesje Even Zien'. Het meeste succes had Sjakie Schram met 'Glaasje Op Laat Je Rijden'. Hij is 62 jaar geworden.


JARIG VANDAAG:


1944 - Geboorte Boudewijn De Groot, Nederlandse zanger, songwriter en producent. Hij scoorde zijn eerste hit in 1965 met 'Meisjes Van Zestien' en stond twee jaar later op de eerste plaats van de Top 40 met 'Land Van Maas En Waal'. Ook schreef hij hits voor artiesten als Liesbeth List, Ramses Shaffy en Rob de Nijs. In 1996 maakte Boudewijn de Groot een comeback met het album Een Nieuwe Herfst, met daarop 'Avond'. Hij wordt 77 jaar vandaag.


1946 - Geboorte Cher. Ze werkte eerst als sessie-zangeres in de studio's van producer Phil Spector, waar ze zanger/technicus Sonny Bono ontmoette. Samen hadden ze een resem hits, waarvan 'I got you babe' de bekendste is. In de jaren 80 maakte ze een comeback als solo-artieste en had ze hits met 'Believe', 'Strong Enough' en 'All Or Nothing'.