top of page

20 maart

1965 - Het Eurovisie Songfestival werd gewonnen door France Gall met 'Poupée De Cire Poupée De Son', geschreven door Serge Gainsbourg.

1961 - Ricky Nelson nam 'Hello Mary Lou' op. Dit liedje werd geschreven door Gene Pitney. In Vlaanderen stond het nummer 1 week op de eerste plaats.


1969 - John Lennon en Yoko Ono vlogen van Parijs naar Gibraltar waar zij in stilte met elkaar trouwden. Na afloop van de huwelijksplechtigheid vlogen de Beatle en zijn vrouw terug naar de Franse hoofdstad. John Lennon begon tijdens deze vlucht aan de tekst van 'The Ballad Of John & Yoko'.


1991 - Conor Clapton, de vijfjarige zoon van Eric Clapton, was op slag dood na een val uit het raam van een appartement op de 53ste verdieping van het luxe Galleria-gebouw in New York. Na de dood van zijn zoon schreef Eric Clapton ter nagedachtenis 'Tears In Heaven'. 2021 - Overlijden Kenny Rogers, Amerikaanse countryzanger, fotograaf, schrijver, songwriter, acteur en zakenman. Bekende hits van hem zijn: 'Coward of the County', 'Lady', 'Islands in the streams (met Dolly Parton) en 'We've got tonight' (met Sheena Easton). Hij is 81 jaar geworden.


Wereldverteldag Jaarlijks op 20 maart tijdens 'Wereldverteldag' (World Storytelling Day) worden wereldwijd door verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats verhalen verteld. Internationale dag van het geluk Op deze dag wordt het 'gelukkigste land ter wereld' bekendgemaakt in het World Happiness Report. Vorig jaar was FInland het gelukkigste land ter wereld.

Internationale dag van de Francofonie Jaarlijks op 20 maart vindt de 'Internationale Dag van de Francofonie' (Journée Internationale de la Francophonie) plaats. Een dag in het teken van de Franse taal die wereldwijd door ruim 270 miljoen mensen gesproken wordt. Begin van de lente Vandaag begint de astronomische lente!

Commenti


bottom of page