20 juni

1952 - 'High Noon' van Frankie Laine werd uitgebracht. Op de B-kant staat 'The Rock Of Gibraltar'. Frankie Laine heeft beide songs op 15 mei 1952 in New York opgenomen. De Frankie Laine-versie van High Noon deed het beter dan het origineel van Tex Ritter. Deze uitvoering, uit de film High Noon met Grace Kelly en Gary Cooper in de hoofdrollen, bleef op de twaalfde plaats in de Billboard-hitparade steken. De vertolking van Frankie Laine bereikte de vijfde plaats.


1908 - Melitta Bentz, een huisvrouw uit Dresden, nam een patent op de koffiefilter. Bij de klassieke methode van het bereiden van koffie gebeurde het vaak dat er koffiedik in de mond van de drinker terechtkwam. Bentz ergerde zich daaraan en sloeg aan het experimenteren. Dat leidde tot het eerste koffiefilter dat bestond uit een conservenblikje, en vloeipapier uit een schoolschrift van haar zoon. De familie Melitta begon later zelf met het produceren van het filter. In 2007 had het bedrijf een omzet van 1,25 miljard euro.


1942 - Geboorte Brian Wilson. Hij begon zijn carrière als medeoprichter van The Beach Boys. In 1962 tekende de band een contract bij Capitol Records en in datzelfde jaar verscheen het debuutalbum 'Surfin' Safari'. Door de jaren heen weet de band hits te scoren met nummers als 'I Get Around', 'California Girls', 'Wouldn't It Be Nice', 'God Only Knows' en 'Good Vibrations'. In 2012 vierde de band hun 50-jarig jubileum met een grote internationale tournee en het studioalbum 'That's Why God Made The Radio'. Solo bracht Brian WIlson elf albums uit, waaronder het succesvolle 'SMiLE'. De muzikant mocht voor het album zijn eerste Grammy Award in ontvangst nemen.


1949 - Geboorte Lionel Richie. Ex-zanger van The Commodores die solo grote hits scoorde met o.a. 'Penny Lover', 'Say You Say Me', 'Dancing On The Ceiling', 'Se La' en 'Do It To Me'. Met 'All Night Long (All Night)' en 'Hello' scoorde Lionel Richie nummer 1-hits. Samen met Michael Jackson is hij verantwoordelijk voor de compositie van de liefdadigheidssingle 'We Are The World'. Voor Kenny Rogers schrijft hij het succesnummer 'Lady'.