top of page

20 augustus

1980 - Overlijden Joe Dassin, Frans-Amerikaanse zanger en componist. We kennen hem van hits als 'L'été Indien', 'Les Champs Elysées' en 'Et si tu n'existais pas'. Hij overleed onverwachts ten gevolge van een hartinfarct. Hij was 41 jaar.

1948 - Geboorte Robert Plant Engelse rockzanger, vooral bekend als zanger van Led Zeppelin, maar ook om zijn succesvolle solocarrière. Na het einde van Led Zeppelin ging hij verder als soloartiest, met in 1983 de hit 'Big Log'. In 1984 bracht hij met de semi-band The Honeydrippers een mini-album uit: 'The Honeydrippers: Volume one' met daarop de hit 'Sea of love'. Hij wordt 75 jaar. 1952 - Geboorte John Hiatt, Amerikaanse singer-songwriter. Hij werd in eerste instantie bekend als songwriter voor een groot aantal artiesten. Het duurde een aantal jaren voordat hij ook zelf succes kreeg als zanger. Zijn grootste hit is 'Have a little Faith' uit 1989. Hij wordt 71 jaar.


2017 - Overlijden Jerry Lewis, een Amerikaanse filmkomiek, -regisseur en -producent, bekend om zijn slapstick humor. Hij vormde tussen 1946 en 1956 een populair komisch duo met Dean Martin. Jerry Lewis werd 91 jaar.


2018 - De Amerikaanse soulmuzikant Eddie Willis stierf op 82-jarige leeftijd aan complicaties van polio. Willis speelde elektrische gitaar en af ​​en toe een elektrische sitar voor Motown's eigen studioband, The Funk Brothers, in de jaren zestig en begin jaren zeventig. Hij speelde vele hits, waaronder 'Please Mr. Postman' van The Marvelettes, 'The Way You Do the Things You Do' van The Temptations, 'You Keep Me Hanging On' van The Supremes en 'I Was Made to Love Her' van Stevie Wonder.

Comments


bottom of page