top of page

20 april

2002 - Overlijden van Pierre Rapsat aan kanker. In 1976 deed hij met Judy Et Cie voor België mee aan de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. Hij eindigde op de achtste plaats. Pierre Rapsat is 54 jaar geworden.

1959 - Van de dertienjarige Dolly Parton werd de allereerste single Puppy Love, met op de B-kant Girl Left Alone, uitgebracht. De single verscheen op het Goldband-label.


1991 - Steve Marriott, zanger van The Small Faces kwam om bij een brand in zijn huis in het Engelse graafschap Essex. Zijn stoffelijk overschot werd aangetroffen in een kast in de slaapkamer. Uit de lijkschouwing bleek dat Steve Marriott drugs had gebruikt. Vermoedelijk is hij uit angst voor het vuur in de kast gekropen. 1992 - Overlijden Benny Hill. De Engelse komiek heeft niet alleen voor de televisie gewerkt. Hij heeft ook platen opgenomen. Zijn grootste hit is Ernie (The Fastest Milkman In The West). Deze single stond in 1971 vier weken lang op de eerste plaats in de Britse hitparade. Benny Hill is 67 jaar geworden.


2000 - In een ziekenhuis in Antwerpen overleed Robert Mosuse. Hij had sinds 1990 een hersentumor. Robert Mosuse speelde met zijn broer Ronny, Dany Lademacher en Bart Peeters enkele jaren in The Radios. In 1993 hadden ze een nummer 1-notering 'She Goes Nana'. In 1997 maakte Robert Mosuse een solo-CD. Hij is dertig jaar geworden.


2002 - Overlijden Alan Dale. Hij had succes met onder meer 'Cherry Pink And Apple Blossom White', 'Sweet And Gentle' en 'Heart Of My Heart'. In 1948 was hij voor het eerst op de Amerikaanse televisie te zien met zijn Alan Dale Show. Als acteur speelde Alan Dale in 1956 de hoofdrol in de bioscoopfilm Don’t Knock The Rock. Hij is 77 jaar geworden.


TOP 5 - april 1970 5. Juul Kabas - Juul Kabas 4. John Lennon - Instant Karma 3. CCR - Who'll stop the rain 2. Dana - All kinds of everything 1. George Baker Selection - Dear Ann

bottom of page