top of page

2 mei

1960 - In de RCA-studio’s in Hollywood nam Ray Peterson 'Tell Laura I Love Her' op. Deze single kwam op 13 juni 1960 binnen in de Billboard Hot 100 en haalde de zevende plaats. Ray Peterson is op 25 januari 2005, na een lange strijd tegen kanker, overleden. Hij is 65 jaar geworden.

1936 - Geboorte Engelbert Humperdinck. Hij verkocht wereldwijd meer dan 150 miljoen platen. Hij wordt 87 jaar vandaag. 1950 - Geboorte Lou Gramm, zanger, songwriter. Hij was leadzanger bij de rockband Foreigner die we kennen van hits als 'Cold as Ice', 'That was yesterday' en 'I Want To Know What Love Is'. In 1987 scoorde hij een solo-hit met 'Midnight Blue' - Hij wordt 73 jaar.


1969 - Overlijden William “Benny” Benjamin. Hij begon zijn muzikale carrière in de jaren veertig als jazzdrummer. Benny Benjamin was sinds 1959 drummer bij The Funk Brothers, het huisorkest van de Hitsville Studio in Detroit. Hij is te horen op hits van o.a. The Four Tops, Mary Wells, The Temptations, The Supremes, Steve Wonder en Marvin Gaye. In de jaren zestig kreeg hij de bijnaam Papa Zita. In 2003 werd Benny Benjamin postuum opgenomen in The Rock And Roll Hall Of Fame.


1970 - De allereerste BRT Top-30 werd op de radio uitgezonden. Johan de Maeyer was de eerste presentator van deze Belgische hitparade. De Top-5 bestond uit 'Spirit In The Sky' van Norman Greenbaum, 'Daughter Of Darkness' van Tom Jones, 'All Kinds Of Everything' van Dana, 'Knock Knock Who's There' van Mary Hopkin en 'Mademoiselle Ninette' van The Soulful Dynamics. 1978 - Kate Bush stond in de Engelse hitlijst met haar debuutalbum 'The Kick Inside'. Het album met de nummer 1 hit 'Wuthering Heights' van de zangeres piekte op nummer 3 en stond in totaal 70 weken in de Britse hitparade.


2006 - Overlijden van Tommy Oliver, Amerikaanse componist/arrangeur/producer die heeft samengewerkt met o.a. Doris Day, Eddie Fisher en Frankie Avalon. Tommy Oliver is 73 jaar geworden.


コメント


bottom of page