top of page

2 maart

1999 - Dusty Springfield verloor haar strijd tegen borstkanker. De zangeres werd in 1939 als Mary O’Brien in Londen geboren. Samen met haar broer Tom en hun vriend Tim Field vormde zij begin jaren zestig The Springfields. In 1963 ging Dusty Springfield alleen verder. 'I Only Want To Be With You' was haar eerste solo-hit. Dusty Springfield is 59 jaar geworden.

1933 - King Kong ging in New York in première. De film is vooral beroemd geworden vanwege de voor die tijd geavanceerde 'Stop-motion' effecten van Willis O'Brien, de muziek van Max Steiner en actrice Fay Wray.


1968 - Geboorte Daniel Craig, Brits acteur. In 2005 werd hij gekozen om de nieuwe James Bond te vertolken. De toen 37-jarige acteur trad in de voetsporen van Pierce Brosnan. In november 2006 ging 'Casino Royale' in première. Zijn eerste Bondfilm werd een kassucces. Daarna volgden nog 'Quantum of solace', 'Skyfall', 'Spectre' en 'No time to die'. Daniel Craig wordt 56 jaar.


1983 - Na een ontwikkeltijd van vier jaar introduceerden Sony en Philips op 2 maart 1983 officieel de compact disc. Op de Firato van 1983, die na de zomer in de Amsterdamse RAI werd gehouden, kon het grote publiek met de compact disc kennismaken.


1991 - Nadat zijn huis in Parijs door de brandweer was opengebroken, werd het levenloze lichaam van Serge Gainsbourg gevonden. De zanger/componist is vooral bekend als componist van 'Poupée De Cire Poupée De Son'. Met dit liedje heeft France Gall in 1965 het Eurovisie Songfestival gewonnen. Serge Gainsbourg is ook verantwoordelijk voor 'Je T’Aime Moi Non Plus'. Dit duet met Jane Birkin bereikte in 1969 de tweede plaats in Vlaanderen. Serge Gainsbourg is 62 jaar geworden.


2003 - Overlijden Hank Ballard, Amerikaanse zanger en songwriter, de zanger van de Midnighters en één van de eerste rock-'n-roll-artiesten die begin jaren vijftig opkwam. Hij is 75 jaar geworden.コメント


bottom of page