2 juni

1964 - In Liverpool begonnen de opnamen van 'Ferry Cross The Mersey'. In deze bioscoopfilm speelden o.a. Gerry & The Pacemakers. Het script is geschreven door Tony Warren, de bedenker van de televisieserie Coronation Street. Ferry Cross The Mersey ging op 6 december 1964 in de New Victoria Cinema in Londen in première.

1953 - De Engelse Koningin Elisabeth II werd gekroond. De kroning was live te zien in vijf Europese landen en in de Verenigde Staten. Het was de eerste gebeurtenis waarbij Europese omroepen zo nauw samenwerkten.


1958 - Geboorte Hans De Booij, Nederlandse zanger en liedjesschrijver. Hij studeerde kleinkunst in Antwerpen en werd daarna theatertechnicus voor o.a. Boudewijn de Groot. In de zomer van 1983 had hij zijn grootste hit in Vlaanderen: 'Annabel'.


1979 - De Dolly Dots kwamen voor het eerst de hitlijst binnen. De single '(Tell it all about) Boys' stond 10 weken in de lijst met als hoogste positie de nummer 5. Tot 1987 scoorden de Dolly Dots nog 18 hits. Hun grootste hit in Vlaanderen was 'Love Me Just A Little Bit More'.


1995 - Overlijden Herman Van Keeken, Nederlandse zanger, vooral bekend van 'Pappie Loop Toch Niet Zo Snel', een cover van 'Daddy Don't You Walk So Fast'. Het nummer werd geproduceerd en vertaald door Peter Koelewijn. Hij is 55 jaar geworden.