top of page

2 juni

1964 - In Liverpool begonnen de opnamen van 'Ferry Cross The Mersey'. In deze bioscoopfilm speelden o.a. Gerry & The Pacemakers. Het script is geschreven door Tony Warren, de bedenker van de televisieserie Coronation Street. Ferry Cross The Mersey ging op 6 december 1964 in de New Victoria Cinema in Londen in première.

1953 - De Engelse Koningin Elisabeth II werd gekroond. De kroning was live te zien in vijf Europese landen en in de Verenigde Staten. Het was de eerste gebeurtenis waarbij Europese omroepen zo nauw samenwerkten.


1958 - Geboorte Hans De Booij, Nederlandse zanger en liedjesschrijver. Hij studeerde kleinkunst in Antwerpen en werd daarna theatertechnicus voor o.a. Boudewijn de Groot. In de zomer van 1983 had hij zijn grootste hit in Vlaanderen: 'Annabel'. Hij wordt 65 jaar.


1979 - De Dolly Dots kwamen voor het eerst de hitlijst binnen. De single '(Tell it all about) Boys' stond 10 weken in de lijst met als hoogste positie de nummer 5. Tot 1987 scoorden de Dolly Dots nog 18 hits. Hun grootste hit in Vlaanderen was 'Love Me Just A Little Bit More'.


1995 - Overlijden Herman Van Keeken, Nederlandse zanger, vooral bekend van 'Pappie Loop Toch Niet Zo Snel', een cover van 'Daddy Don't You Walk So Fast'. Het nummer werd geproduceerd en vertaald door Peter Koelewijn. Hij is 55 jaar geworden.


2008 - Overlijden van de Amerikaanse zanger en gitarist Bo Diddley. In 1955 brak hij door met het nummer 'Bo Diddley', dat de eerste plaats in de R & B-lijst haalde. De manier waarop Bo Diddley speelde, had grote invloed op de verdere ontwikkeling van de rock 'n roll. Zo hebben onder meer Buddy Holly, The Doors en The Rolling Stones nummers van hem gecoverd of bewerkt. In de jaren'60 stopte Bo Diddley met het opnemen van platen maar trad hij af en toe nog wel op. In 1987 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 1998 kreeg hij een Grammy Award voor zijn gehele oeuvre. Bo Diddley is 79 jaar geworden.


2011 - Overlijden televisielegende Willem Duys. Hij was ruim 40 jaar presentator, commentator en verslaggever bij de AVRO. Hij is vooral bekend van zijn TV-programma 'Voor De Vuist Weg'. Tussen 1 november 1963 en 11 mei 1979 maakte Willem Duys ruim 170 afleveringen van deze veelbesproken en goed bekeken talkshow. Diverse artiesten zoals Adamo, José Feliciano, Rod McKuen en Lee Towers beleefden in zijn programma hun grote doorbraak. In de hoogtijdagen keken bijna 7 miljoen kijkers naar de presentator en zijn vissenkom. Willem Duys is 82 jaar geworden.Comments


bottom of page