2 juli

2019 - Overlijden Costa Cordalis, Grieks-Duitse schlagerzanger. In 1965 bracht hij zijn eerste plaat uit, 'Du hast ja Tränen in den Augen', een cover van Crying in the chapel van Elvis Presley. Zijn grootste succes had hij met 'Anita', goed voor een 14e plaats in België. Hij is 75 jaar geworden.


1959 - Huwelijk tussen de Belgische prins Albert met de Italiaanse prinses Paola. Dit is een mooie aanleiding om vandaag nog eens 'Dolce Paola' van Adamo te draaien op de radio.


1964 - In de RCA-studio’s in Nashville maakte Jim Reeves zijn allerlaatste plaatopnamen. De countryzanger kwam op 31 juli 1964 bij een vliegtuigongeluk in de buurt van Nashville in Tennessee om het leven. Jim Reeves zat zelf achter de stuurknuppel van een éénmotorig toestel. Bij dit ongeluk kwam ook zijn manager Dean Manuel om het leven. Jim Reeves is 39 jaar geworden. Distant Drums, Is It Really Over en When Two Worlds Collide zijn enkele postume hits van Jim Reeves.


1965 - Ray Davies, de zanger van The Kinks, vond 'This Strange Effect' één van zijn minst geslaagde composities. Het was wel de grootste hit voor Dave Berry in Vlaanderen, met als hoogste positie de 4e plaats in de hitlijst.


1966 - Sunny Afternoon van The Kinks kwam binnen in de hitparade. Deze single was dé zomerhit van 1966. Het was hun tiende hit.


1970 - Uit handen van Hans Kellerman, de directeur van hun platenmaatschappij Negram, kregen de leden van The George Baker Selection een gouden plaat voor hun debuutsingle 'Little Green Bag'.


1977 - Nog zo'n zomerhit, 'Het werd zomer' van Rob De Nijs, uit het jaar 1977. Uit het album 'Tussen Zomer En Winter'. Het is een vertaling van 'Und Es War Sommer' van Joachim Heider en Chris Heilburg. Peter Maffay zette het in 1976 als eerste op de plaat.


JARIG VANDAAG


1943 - Geboorte Walter Godefroot, bijgenaamd 'De Vlaamse bulldog', voormalig Belgisch wielrenner en ploegleider. Hij was van 1965 tot 1979 een professioneel wielrenner en won onder andere tien etappes in de Ronde van Frankrijk, meerdere klassiekers, waaronder tweemaal de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.