top of page

2 december

2006 - Mariska Veres overleed in een ziekenhuis in Den Haag aan een agressieve vorm van galblaas- en leverkanker. Mariska Veres werd in 1968 de zangeres van Shocking Blue. 'Send Me A Postcard' was de eerste single waarop zij te horen was. In 1974 ging Mariska Veres solo verder. Ze is 59 jaar geworden.

1947 - Geboorte Nederlandse zanger-gitarist Polle Eduard Hij schreef liedjes voor Nico Haak en richtte met hem het feestorkest 'De Paniekzaaiers' op. Hij speelde verder ook nog bij 'Tee-Set'. Vanaf 1976 ging hij solo en bracht hij de singles "Ik wil jou" en "Cecilia" uit. Hij wordt 76 jaar.


1962 - Andy Williams nam 'Can’t Get Used To Losing You' op. Deze single kwam op 2 maart 1963 de Billboard Hot 100 binnen. Vanaf 13 april stond de single vier weken lang op de tweede plaats.


1967 - 'Hello Goodbye' van The Beatles kwam binnen in de hitlijst. Ze hebben van 2 tot 19 oktober in de EMI-studio 2 aan de Abbey Road in Londen aan de opnamen van deze single gewerkt. 'Hello Goodbye' werd op 24 november 1967 uitgebracht. Op de B-kant staat 'I Am The Walrus'. Dit is één van de nummers uit hun televisiefilm 'Magical Mystery Tour'. 'Hello Goodbye' bereikte de tweede plaats in Vlaanderen.


1978 - 'You Don't Bring Me Flowers' van Neil Diamond en Barbra Streisand stond op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart. Een technicus van een radiostation had de versie van Neil aan die van Barbra gekoppeld en kreeg zo'n goede respons dat de zender het aan hun afspeellijst toegevoegde. Toen Neil Diamond erover hoorde, besloot hij het nummer opnieuw op te nemen met Barbara Streisand zelf, en binnen enkele weken na de release ging de single naar nummer 1 in Amerika en nummer 5 in Engeland. In Vlaanderen bleef de single steken op de 17e plaats.

bottom of page