top of page

19 november

1955 - Carl Perkins nam 'Blue Suede Shoes' op in de Sun Studios in Memphis. De rock-'n-roll-klassieker werd in 1956 een Amerikaanse nr. 2 en een Engelse top 10 hit voor Carl Perkins. Het nummer werd door vele gecoverd. De versie van Elvis Presley is de bekendste.

1962 - Geboorte Amerikaanse actrice en regisseuse Jodie Foster. Ze speelde mee in films als 'Taxi driver', 'Panic room' en 'Inside man' en ze kreeg Oscars voor 'The silence of the lambs' en 'The accused'. Jodie Foster wordt 61 jaar.


1963 - Geboorte Amerikaanse actrice Meg Ryan. Bekende films waarin ze meespeelde zijn o.a. 'Sleepless in Seattle', 'When Harry met Sally', 'You've got mail' en 'The women'. Ze was van 1991-2001 getrouwd met acteur Dennis Quaid (het huwelijk liep stuk toen Meg een relatie begon met acteur Russell Crowe). Ze heeft ook een knipperlichtrelatie gehad met zanger-songwriter John Mellencamp. Meg Ryan wordt 60 jaar.


1988 - Roy Orbison was de hoofdgast tijdens het Diamond Award-festival dat in het Sportpaleis in Antwerpen voor de televisie werd opgenomen. Nadat hij door de presentatrice Linda de Mol met een Diamond Award werd onderscheiden, zong Roy Orbison zijn nieuwe single 'You Got It'. Na zijn plotselinge dood op 6 december 1988 gingen deze beelden de hele wereld rond. Het bleek de enige registratie van dit liedje te zijn.


1992 - Overlijden Bobby Russell. Hij is de componist van onder meer 'Little Green Apples' van O.C. Smith, 'Honey' van Bobby Goldsboro en 'The Lights Went Out In Georgia' van Vicki Lawrence. Bobby Russell is 52 jaar geworden.


2015 - Overlijden Armand, Nederlandse protestzanger. Met het nummer 'Ben ik te min?' stond hij in 1967 14 weken in de Nederlandse Top 40 en brak hij nationaal door als artiest. Hij is 69 jaar geworden.

bottom of page