top of page

19 mei

1989 - Overlijden Ron Wilson. In de jaren zestig was hij drummer bij The Surfaris en The New Establishment. 'Wipe Out' van The Surfaris kwam op 22 juni 1963 binnen in de Billboard Hot 100 en haalde de tweede plaats. Ron Wilson is 44 jaar geworden.

1948 - Geboorte Grace Jones, Jamaicaans model, zangeres en actrice. Bekend van hits als 'I've seen that face before' en 'La vie en rose'. Ze wordt 75 jaar. 1950 - Geboorte Ron Bransteder, Nederlandse TV-presentator, acteur, radiopresentator. Hij is vooral bekend als de presentator van programma's als 'Ron's Honeymoon Quiz', 'Showbizz Quiz' en 'Dancing with stars'. In 1976 zong hij samen met Bonnie St Claire de hit 'Dokter Bernard'. Hij wordt 73 jaar.


1960 - The Drifters namen 'Save The Last Dance For Me' op. De leadzang is van Ben E. King. Het is een compositie van ‘Doc’ Pomus en Mort Shuman. De single kwam op 5 september binnen in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Vanaf 17 oktober 1960 stond het drie weken lang op de eerste plaats. In Vlaanderen was de hoogste positie de tweede plaats.


1962 - Marilyn Monroe trad voor het laatst op. Dat gebeurde tijdens het verjaardagsgala voor de Amerikaanse president John F. Kennedy in Madison Square Garden in New York. Ze zong 'Happy Birthday, Mr. President!'


1965 - Roger Miller kreeg een gouden plaat voor zijn hit 'King of the Road'.

bottom of page