19 maart


1978: Billy Joel stond voor het eerst in Engeland op de planken. Zijn Engelse live-debuut was in het Drury Lane Theatre in Londen.
Vandaag is het World Sleep Day (Internationale Dag van de Slaap). Op deze dag staan slapen en zaken die met slapen te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid, centraal.

In sommige landen worden vaders en het vaderschap jaarlijks in het zonnetje gezet op 19 maart, de naamdag van Sint Jozef.

Vaderdag wordt op deze dag gevierd in Spanje, Italië, Portugal, Liechtenstein en sommige Midden- en Zuid-Amerikaanse landen. Ook in België maar dan vooral in de provincie Antwerpen en de Kempen.


1936: Geboorte Ursula Andress, Zwitserse actrice. Ze is vooral bekend als Bondgirl Honey Ryder in de eerste film van James Bond, Dr. No.


1947: Geboorte Glenn Close, Amerikaanse film-, tv- en toneelactrice. Ze werd door haar grote verscheidenheid aan rollen gezien als één van de beste actrices van haar generatie. Bekende films zijn oa. Dangerous Liaisons en Fatal Attraction.


1955: Geboorte Bruce Willis, Amerikaans acteur, producent en zanger. Hij werd beroemd door zijn rol in de televisieserie Moonlighting. Hij begon ook met een filmcarrière en brak met de eerste Die Hard-film in 1988 definitief door als filmacteur.


2008: Overlijden Hugo Claus, Vlaams dichter, schrijver, kunstschilder en filmmaker. In de loop van zijn lange carrière schreef Claus duizenden gedichten, tientallen toneelstukken en diverse romans, waarvan de bekendste zijn meesterwerk Het verdriet van België is.