top of page

19 maart

1958 - 'Our Song' van Tom & Jerry werd door Big Records uitgebracht. Dit was de opvolger van hun eerste hit, 'Hey Schoolgirl'. 'Our Song' was geen commercieel succes. Tom & Jerry gingen daarna verder onder hun eigen namen, Paul Simon en Art Garfunkel. Met 'The Sounds Of Silence' had het duo begin 1966 zijn eerste nummer 1-notering in de Verenigde Staten.

1936 - Geboorte Ursula Andress, Zwitserse actrice. Ze is vooral bekend als Bondgirl Honey Ryder in de eerste film van James Bond, 'Dr. No'. Ze wordt 87 jaar.


1946 - Geboorte Ruth Esther Pointer is een Amerikaanse singer-songwriter die vooral bekend is als het oudste en laatst overgebleven originele lid van de Amerikaanse familiezanggroep The Pointer Sisters. Ze wordt 77 jaar. The Pointer Sisters have won three Grammy Awards and had 13 US top 20 hits between 1973 and 1985. Ze wordt 77 jaar.


1947 - Geboorte Glenn Close, Amerikaanse film-, tv- en toneelactrice. Ze werd door haar grote verscheidenheid aan rollen gezien als één van de beste actrices van haar generatie. Bekende films zijn oa. 'Dangerous Liaisons' en 'Fatal Attraction'. Ze wordt 76 jaar.


1955 - Geboorte Bruce Willis, Amerikaans acteur, producent en zanger. Hij werd beroemd door zijn rol in de televisieserie Moonlighting. Hij begon ook met een filmcarrière en brak met de eerste Die Hard-film in 1988 definitief door als filmacteur. Hij wordt 68 jaar.


1978 - Billy Joel stond voor het eerst in Engeland op de planken. Zijn Engelse live-debuut was in het Drury Lane Theatre in Londen.


2008 - Overlijden Hugo Claus, Vlaams dichter, schrijver, kunstschilder en filmmaker. In de loop van zijn lange carrière schreef Hugo Claus duizenden gedichten, tientallen toneelstukken en diverse romans, waarvan de bekendste zijn meesterwerk 'Het verdriet van België is'. Hij is 78 jaar geworden.

bottom of page