19 juni

1965 - The Four Tops scoorden in Amerika hun eerste van twee nummer 1 hits. Het nummer 'I Can't Help Myself' stond bovenaan de algemene en de R&B lijst. Die andere nummer 1 hit droeg de titel 'Reach Out I'll Be There' en zou een jaar later een succes zijn. De groep zelf was trouwens wel een bijzondere formatie. De vier heren van de band bleven meer dan 35 jaar in dezelfde formatie muziek maken.

1978 - De kat Garfield kwam ter wereld. De stripfiguur verscheen tegelijk in 41 Amerikaanse kranten. Twintig jaar later was de kat te zien in 2550 verschillende kranten over de hele wereld in zeventien talen. De luie, cynische kat met zijn suffe vrijgezelle baas en domme hond Oddie zijn bedacht door Jim Davis.


1964 - 'As Tears Go By' van de zeventienjarige zangeres Marianne Faithfull werd uitgebracht. Dit liedje is voor haar geschreven door Mick Jagger en Keith Richards van The Rolling Stones. Het nummer van Marianne Faithfull kwam op 13 augustus 1964 binnen in de Britse hitparade en bereikte de vijfde plaats.