top of page

19 juli

1963 - Het Amerikaanse surfduo Jan & Dean stond bovenaan in de Billboard Hot 100 met ‘Surf City’. Het geluid lijkt zeer sterk op dat van de latere Beach Boys. Dat is ook geen toeval. Opper-Beach Boy Brian Wilson schreef de song en de overige Beach Boys zongen de backing vocals. Maar Jan Berry en Dean Torrence zijn eigenlijk de pioniers van de typische surfsound. In Amerika scoorde het duo tussen 1958 en 1966 een 15-tal grote tot middelgrote hits. ‘Surf City’ is hun enige n°1-hit.

1900 - Opening in Parijs van de eerste Franse metrolijn.


1947 - Geboorte Brian May, Britse gitarist, vooral bekend van de rockgroep Queen. Daarnaast is hij sinds augustus 2007 gepromoveerd in de astrofysica. Hij is ook de oprichter van een organisatie die zich inzet voor dierenrechten. Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 kreeg zijn solocarrière de volle aandacht. In september 1992 kwam zijn eerste soloalbum 'Back to the light' uit. Op dit album staan bekende nummers zoals 'Driven By You' en de nummer 1-hit 'Too Much Love Will Kill You'. Brian May wordt 76 jaar.


1947 - Geboorte Bobby Prins, artiestennaam van Jozef Troonbeeckx. Hij was al op jonge leeftijd bezig met het volgen van accordeonlessen, een instrument dat hij tot op de dag van vandaag nog steeds bespeelt. 'Een gitaar en een zomernacht' was de eerste single die hij op 18-jarige leeftijd opnam. Nog geen drie jaar later richtte hij zijn eigen groep op, 'Bobby Prins & the Sound Express'. Het allergrootste succes van Bobby Prins is zeker het nummer 'Sancta Maria', dat hij in 1972 opnam en vele malen gecoverd werd door vele artiesten. Andere bekende nummers zijn 'Ik zoek naar een dorp', 'Te jong' en 'Toe kom in m'n armen'. Bobby Prins wordt 76 jaar.


1956 - Geboorte Juliane Werding, Duitse zangeres. In Vlaanderen bereikte ze drie maal de lijsten van de Top 40: in 1984 met 'Geh nicht in die Stadt (heut nacht)', in 1986 met 'Stimmen im Wind' en in 1995 met 'Engel wie du' (samen met Viktor Lazlo en Maggie Reilly). Ze wordt 67 jaar vandaag.


1966 - In het Sands Hotel in Las Vegas werd het huwelijk voltrokken tussen de vijftigjarige Frank Sinatra en de 21-jarige Mia Farrow. Na Nancy Barbato en Ava Gardner was de jeugdige actrice uit de televisieserie Peyton Place zijn derde echtgenote. In 1968 haalde Mia Farrow de woede van Frank Sinatra op haar hals door de hoofdrol te accepteren in de film Rosemary's Baby. Kwaad verscheen Frank Sinatra op de set. Hij zei: “Jij komt mee naar huis of anders zijn hier de scheidingspapieren.” Mia Farrow koos voor een echtscheiding.


1973 - Geboorte Xander de Buisonjé, Nederlandse zanger en presentator, die bekendheid verwierf als leadzanger van de popgroep Volumia!, bekend van de hits 'Afscheid' en 'Hou me vast'. Hij wordt 50 jaar.

bottom of page