top of page

19 april

1934 - Eén van de beroemdste kindsterretjes maakte haar debuut: Shirley Temple was voor het eerst te zien in de film "Stand Up and Cheer". Ze zou een lieveling van het publiek worden.

1942 - Geboorte Engelse muzikant Alan Price, hij speelde keyboards bij The Animals die we kennen van de nummer 1 hit 'House Of The Rising Sun'. Als soloartiest scoorde hij in 1967 een hit in Engeland met 'Simon Smith and his Amazing Dancing Bear'. Hij wordt 81 jaar.


1943 - Geboorte Schotse zangeres Eve Graham van The New Seekers die hits hadden met 'I'd Like To Teach The World To Sing', 'You Won't Find Another Fool Like Me' en ' Beg, steal or borrow'. Ze wordt 80 jaar.


1956 - Actrice Grace Kelly mocht zich vanaf nu prinses noemen. De populaire filmster trad namelijk in het huwelijk met prins Reinier de III van Monaco. Meer dan 1500 journalisten van radio, televisie en kranten deden verslag van het sprookjeshuwelijk.


1967 - Boudewijn de Groot kreeg een gouden plaat voor 'Het Land Van Maas En Waal', waarvan honderdduizend exemplaren werden verkocht.


1967 - Nancy Sinatra en haar vader Frank vonden een gouden plaat in de brievenbus. De onderscheiding was voor hun hit "Something Stupid".


1980 - In 1978 en 1979 werd het Eurovisie Songfestival door Israël gewonnen. Het is gebruikelijk dat de volgende finale van dit internationale liedjesfestijn in het winnende land wordt georganiseerd. Omdat de Israëlische omroep IBA krap bij kas zat, nam de NOS in 1980 de organisatie op zich. Het programma werd op 19 april 1980 op de televisie uitgezonden vanuit het Congresgebouw in Den Haag. De Ierse zanger Johnny Logan won met 'What’s Another Year'.bottom of page