top of page

19 april

1967 - Nancy Sinatra en haar vader Frank vonden een gouden plaat in de brievenbus. De onderscheiding was voor hun hit "Something Stupid".


1934 - Eén van de beroemdste kindsterretjes maakte haar debuut: Shirley Temple was voor het eerst te zien in de film "Stand Up and Cheer". Ze zou een lieveling van het publiek worden.


1956 - Actrice Grace Kelly mocht zich vanaf nu prinses noemen. De populaire filmster trad namelijk in het huwelijk met prins Reinier de III van Monaco. Meer dan 1500 journalisten van radio, televisie en kranten deden verslag van het sprookjeshuwelijk.


1967 - Boudewijn de Groot kreeg een gouden plaat voor 'Het Land Van Maas En Waal', waarvan honderdduizend exemplaren werden verkocht.


1980 - In 1978 en 1979 werd het Eurovisie Songfestival door Israël gewonnen. Het is gebruikelijk dat de volgende finale van dit internationale liedjesfestijn in het winnende land wordt georganiseerd. Omdat de Israëlische omroep IBA krap bij kas zat, nam de NOS in 1980 de organisatie op zich. Het programma werd op 19 april 1980 op de televisie uitgezonden vanuit het Congresgebouw in Den Haag. De Ierse zanger Johnny Logan won met 'What’s Another Year'.


TOP 5 - april 1982 5. Nova - Aurora 4. Tight Fit - The lion sleeps tonight 3. J. Geils Band - Centerfold 2. Lori Spee - How many times 1. OMD - Maid of Orleans

bottom of page