top of page

18 juli

1966 - In Los Angeles werd zanger Bobby Fuller dood in zijn auto gevonden. De politie dacht aanvankelijk aan zelfmoord. Later bleek dat hij vermoord werd. Zes maanden voor zijn dood had Bobby Fuller een hit met 'I Fought The Law', een single van zijn groep The Bobby Fuller Four. Bobby Fuller is 22 jaar geworden. De daders zijn nooit gevonden.

1941 - Geboorte Frank Farian, Duitse muziekproducent, zanger en liedjesschrijver. Hij is de oprichter van een serie van popacts, waarvan Boney M., Gilla en Milli Vanilli de bekendste zijn. Hij wordt 82 jaar.


1941 - Geboorte Martha Reeves. Ze maakte van 1967 tot 1972 deel uit van de Amerikaanse meidengroep Martha Reeves & The Vandellas, bekend van de hit 'Dancing in the streets'. Ze wordt 82 jaar.


1956 - Geboorte Audrey Landers, Amerikaanse actrice en zangeres. Ze is het bekendst door haar rol in de soapserie Dallas als Afton Cooper. Zij wordt 67 jaar.


1982 - Willie Nelson stond op nummer 1 in de country album chart met 'Always on My Mind'. Het album stond maar liefst 22 weken aan de top van de hitlijsten en bleef in totaal 253 weken in de Billboard Country-hitlijsten. Het nummer 'Always on My Mind' werd oorspronkelijk opgenomen door B.J. Thomas in 1970 en is sindsdien opgenomen door tientallen artiesten, waaronder Elvis Presley, Brenda Lee en The Pet Shop Boys.


1991 - Belgisch minister van Staat Cools werd in Luik doodgeschoten. In 1996 werden twee Tunesiërs opgepakt en in Tunis veroordeeld tot 20 jaar. De hoofdverdachte van de huurmoord, de Waalse politicus Alain Van der Biest, pleegde op 17 maart 2002 zelfmoord.


2022 - Overlijden Juliaan Rafaël Deckx, beter bekend als de Vlaamse volkszanger Juul Kabas. Hij was de jongere broer van Marx Dex en de oom van Barbara Dex. Zijn bekendste nummers zijn 'Ze noemen mij de Juul Kabas' (bestverkochte single in Vlaanderen in 1970) en ''t Zijn zotten die werken'. Hij is 77 jaar geworden.

Comments


bottom of page