top of page

17 september

1964 - In Londen ging de James Bond-film 'Goldfinger' in première. Voor de derde keer speelde Sean Connery de rol van geheim agent 007. De Duitse acteur Gert Frobe speelde zijn tegenstander Goldfinger. Shirley Bassey zong de titelsong van de film. Op 1 april 1965 kwam deze single van Shirley Bassey bij ons binnen in de hitparade en bereikte de negende plaats.

1931 - Platenmaatschappij RCA Victor stelde de eerste langspeelplaat op 33 toeren voor. Op de lp stond de 5de Symfonie van Beethoven. De plaat was dan nog peperduur. Pas in 1945 werd het een commercieel succes.


1956 - De BBC kondigde de verwijdering van Bill Haley and His Comets' 'Rockin' Through The Rye' van de afspeellijst aan omdat ze vonden dat het nummer tegen de traditionele Britse normen inging. De plaat, gebaseerd op een 18e-eeuws Schots volksliedje, kwam ondanks dat toch op de 5e plaats in de Britse hitlijst terecht.


1958 - 1ste aflevering van Pipo de Clown op TV. De serie liep tot 1980 en gaat over de clown Pipo die is weggelopen uit het circus van Dikke Deur en samenwoont met zijn vrouw Mammaloe en zijn dochter Petra in een woonwagen die wordt getrokken door de ezel Nononono. Ze trekken de wereld door en beleven allerlei vreemde avonturen.


1967 - Geboorte Koen Wauters, zanger en frontman van Clouseau en televisiepresentatot. Hij wordt 56 jaar. 1999 - Overlijden van Frankie Vaughan. Hij stierf op 17 september 1999 aan een hartstilstand. De Engelse zanger heeft zijn hele leven al een zwak hart. Op 9 mei 1999 heeft hij een openhartoperatie ondergaan. Naar Joods gebruik werd hij snel begraven. Frankie Vaughan had in 1957 een nummer 1-hit in de Britse hitparade met 'The Garden Of Eden'. In 1965 kreeg hij een lintje. Hij werd door de Britse koningin Elizabeth bevorderd tot de Order Of The British Empire (OBE). Frankie Vaughan is 71 jaar geworden.Comments


bottom of page