top of page

17 maart

1996 - Overlijden Terry Stafford. Hij speelde onder meer in de film 'Wild Wheels'. In 1964 had hij een grote hit met een cover van 'Suspicion' van Elvis Presley. Deze single bereikte de derde plaats in de Billboard Hot 100. De opvolger, I’ll Touch A Star, bleef op 25 steken.

1944 - Geboorte John Sebastian, Amerikaans songschrijver en muzikant. Hij is het meest bekend als oprichter van The Lovin' Spoonful, bekend van hits 'Do You Believe In Magic?' en 'Summer In The City' en van zijn solo-single 'Welcome Back', die werd gebruikt in de sitcom 'Welcome Back Kotter' uit de jaren 70. Hij wordt 80 jaar.


1949 - Geboorte Patrick Duffy. Amerikaans TV acteur, voornamelijk bekend als de 'man van Atlantis uit de gelijknamige televisieserie en Bobby Ewing uit Dallas. Samen met Mireille Mathieu had hij in 1983 een internationale hit met Together we're strong, die ook de top 10 bij ons haalde. Hij wordt 75 jaar. 1953 - Tony Bennett nam in New York de 78-toerenplaat 'Rags To Riches' op, goed voor acht weken op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade.


1954 - Geboorte van Margriet Hermans. In 1985 begon ze haar carrière als zangeres, waarbij ze hits scoorde met nummers als 'Een vriend', 'Wat ik bedoel', 'Alle mooie mannen zijn zo lelijk als ik jou zie' en 'Laissez Rouler Le Bon Temps, Jacqueline'. Vanaf 1989 presenteerde ze een aantal jaar haar eigen talkshow op TV 1. Op dezelfde zender presenteerde ze ook programma's als de 'Niks voor niks show' met Donaat Deriemaeker. Ze was ook één van de vaste panelleden van het Radio 2 programma 'De Zoete Inval' en het TV1-programma 'Zeg eens euh!' Zij wordt vandaag 70 jaar.


1956 - Carl Perkins maakte zijn Amerikaanse televisiedebuut in Ozark Jubilee. Hij zong zijn hit 'Blue Suede Shoes'. Deze single bereikte de tweede plaats in de Billboard Top 100. 1997 - Overlijden Jermaine Stewart op 39-jarige leeftijd aan AIDS-gerelateerde leverkanker. Hij begon zijn carrière als danser in het tv-programma Soul Train uit de jaren 70. Zijn bekendste nummer was ‘We Don’t Have To Take Our Clothes Off’ uit 1984, dat nummer 2 bereikte in Groot-Brittannië en nummer 5 in de VS. In Vlaanderen bleef die steken op de 10e plaats.


2010 - De Amerikaanse singer-songwriter, gitarist en platenproducent Alex Chilton stierf op 59-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan hartproblemen in New Orleans. Als tiener was hij lid geweest van The Box Tops die in 1967 de hit 'The Letter' had.


2020 - Overlijden van Johnny Voners. Hij is vooral bekend als Xavier Waeterslaeghers in F.C. De Kampioenen, een rol die hij bijna 30 jaar vertolkte. Hij is 74 jaar geworden.


Dag van de zorg Op deze dag openen zorg- en welzijnsorganisaties uit heel Vlaanderen hun deuren voor belangstellenden.

Deze dag is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met de zorg. Men krijgt een kijkje achter de schermen van onder meer het ziekenhuis, de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg. Meer info op www.dagvandezorg.be.


St. Patrick's Day Herdenking van Saint Patrick, de belangrijkste heilige van Ierland. Een dag waarop Ieren over de hele wereld een cultureel feestje vieren. En daarbij hoort uiteraard Guiness en Ierse muziek!


Opmerkingen


bottom of page