top of page

17 maart

1996 - Overlijden Terry Stafford. Hij speelde onder meer in de film 'Wild Wheels'. In 1964 had hij een grote hit met een cover van 'Suspicion' van Elvis Presley. Deze single bereikte de derde plaats in de Billboard Hot 100. De opvolger, I’ll Touch A Star, bleef op 25 steken.

1949 - Geboorte Patrick Duffy. Amerikaans TV acteur, voornamelijk bekend als de 'man van Atlantis uit de gelijknamige televisieserie en Bobby Ewing uit Dallas. Samen met Mireille Mathieu had hij in 1983 een internationale hit met Together we're strong, die ook de top 10 bij ons haalde. 1953 - Tony Bennett nam in New York de 78-toerenplaat 'Rags To Riches' op, goed voor acht weken op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade.


1954 - Geboorte van Margriet Hermans. Ze is van opleiding regentes Frans, geschiedenis en Engels en werd lerares Frans in het volwassenonderwijs. In 1985 begon ze haar carrière als zangeres, waarbij ze hits scoorde met nummers als 'Een vriend', 'Wat ik bedoel', 'Alle mooie mannen zijn zo lelijk als ik jou zie' en 'Laissez Rouler Le Bon Temps, Jacqueline'.

Vanaf 1989 presenteerde ze een aantal jaar haar eigen talkshow die op TV 1 werd uitgezonden. Op dezelfde zender presenteerde ze ook programma's als de 'Niks voor niks show' met Donaat Deriemaeker. Ze was ook één van de vaste panelleden van het Radio 2 programma 'De Zoete Inval' en het TV1-programma 'Zeg eens euh!' Zij wordt vandaag 68 jaar.


1956 - Carl Perkins maakte zijn Amerikaanse televisiedebuut in Ozark Jubilee. Hij zong zijn hit 'Blue Suede Shoes'. Deze single bereikte de tweede plaats in de Billboard Top 100.


2020 - Overlijden van Johnny Voners. Hij is vooral bekend als Xavier Waeterslaeghers in F.C. De Kampioenen, een rol die hij bijna 30 jaar vertolkte. Hij is 74 jaar geworden.


TOP 5 - 17 maart 1971 5. Joe Harris - Eerst zien en dan geloven 4. Peter Maffay - Du 3. Danyel Gérard - Butterfly 2. Lynn Anderson - Rose garden 1. The Middle of the Road - Chirpy chirpy cheep cheep

bottom of page