top of page

17 juli

1951 - In de MGM Studio in Hollywood werd de beroemde regen-scène voor 'Singing In The Rain' met Gene Kelly opgenomen. Na deze opnamen was de acteur/danser nog dagenlang verkouden. Gene Kelly speelt in deze bioscoopfilm Don Lockwood.

1946 - Petula Clark maakte haar Britse televisiedebuut in de Cabaret TV-serie op 13-jarige leeftijd. Ze begon met gastspots op de radio toen ze nog maar 9 was en maakte een jaar later haar eerste film. 'Put Your Shoes On Lucy' werd uitgebracht als haar debuut in 1949, haar 'The Little Shoemaker' werd haar eerste Britse hit in 1954. 1951 - De Koninklijke Prins legde de grondwettelijke eed af en Boudewijn werd de vijfde Koning der Belgen. 1952 - Geboorte David Hasselhoff, Amerikaans acteur, het bekendst vanwege zijn rol in de TV series 'Knight Rider' en 'Baywatch'. Hij had als grootste droom het hebben van een professionele zangcarrière. Hoewel hij in Vlaanderen een hit had, is hij alleen in Duitsland echt doorgebroken. Hij wordt 71 jaar vandaag.

1959 - De Amerikaanse jazzzangeres Billie Holiday overleed op 44-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New York City. Ze werd er opgenomen met hart- en leverproblemen, veroorzaakt door een jarenlange drug- en alcoholverslaving. In 1956 schreef ze haar biografie ‘Lady Sings The Blues’. In 1972 werd het boek succesvol verfilmd met Diana Ross in de hoofdrol. De film kreeg vijf Oscarnominaties. In 1973 werd Billie Holiday onderscheiden met een plaats in de Grammy Hall Of Fame. U2 schreef met ‘Angel Of Harlem’ een ode aan jazz-zangeres.


1965 - 'Papa's Got A Brand New Bag' van James Brown kwam binnen in de Billboard Hot 100. Met een achtste plaats was deze single zijn allereerste Top 10-hit. Er werden meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht in Amerika. De single leverde James Brown een Grammy Award op.


1968 - In Londen ging de Beatles-tekenfilm 'Yellow Submarine' in première.


1971 - Overlijden Chris Edwards, alias Ukulele Ike. Sinds de jaren twintig acteerde hij in musicalfilms. In 1940 leende Ukulele Ike zijn stem aan het typetje Jimmy Cricket in de tekenfilm Pinocchio van Walt Disney. Van 1924 tot 1940 heeft Ukulele Ike dertig keer de Amerikaanse hitparade gehaald met songs als 'If You Know Susie (Like I Know Susie)', 'Side By Side', 'I Can’t Give You Anything But Love' en 'When You Wish Upon A Star'. Ukulele Ike is 76 jaar geworden.

Comments


bottom of page