17 augustus

1959 - De Amerikaanse jazztrompettist Miles Davis bracht 'Kind of Blue' uit, dat door veel critici werd beschouwd als de beste jazzplaat, het meesterwerk van Miles Davis en één van de beste albums aller tijden. Zijn invloed op muziek, waaronder jazz, rock en klassieke genres, heeft ertoe geleid dat schrijvers het ook beschouwen als één van de meest invloedrijke albums ooit opgenomen.

1943 - Geboorte Robert De Niro, Amerikaans acteur. Naast een aantal nominaties won hij de Oscar voor beste mannelijke bijrol in 'The Godfather II' en de Oscar voor de beste acteur in 'Raging Bull'. Hij wordt gezien als één van de beste acteurs van zijn generatie. Robert De Niro wordt vandaag 78 jaar.


1982 - De cd werd ontwikkeld door Philips en Sony/CBS. Philips was gevestigd in Eindhoven en was één van de grootste elektronicafabrieken van dat moment. Op 17 augustus 1982 werd in Langenhagen de eerste cd gemaakt.


2007 - Overlijden Jos Brink, Nederlandse acteur, cabaretier, musicalster, schrijver, radio- en TV presentator. Bij ons is die vooral bekend van het spelprogramma 'Wedden, dat ...?. Hij is 64 jaar geworden.