top of page

16 september

1942 - Geboorte Bernie Calvert, bassist van de Britse pop/rockgroep The Hollies, die meer dan 30 top 40-hits scoorde, waaronder 'Just One Look', 'Bus Stop', 'Carrie Anne' en later 'He Ain' 't Heavy, He's My Brother' en 'The Air That I Breathe'. Hij wordt 81 jaar.

1956 - Anne Shelton stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Lay Down Your Arms'. Ze was een Britse vocale ster van de jaren '40 en '50 en eenmalige zangeres bij het Glenn Miller Orchestra. 1956 - Geboorte David Copperfield, wereldberoemde Amerikaanse illusionist. Zijn artiestennaam is zeer waarschijnlijk ontleend aan het gelijknamige boek van Charles Dickens. Op 12-jarige leeftijd begon David met goochelen. Op zijn 16e gaf hij al goochelles aan de universiteit van New York. David Copperfield heeft jarenlang een relatie gehad met topmodel Claudia Schiffer. Hij wordt 67 jaar. 1963 - Geboorte Richard Marx als zoon van Ruth Marx, een voormalig zangeres, en Dick Marx, een jazzmuzikant. Hij werd op zijn zeventiende ontdekt door Lionel Richie. Hij was achtergrondzanger bij enkele singles van hem. In 1987 nam hij zijn eerste soloplaat op. Zijn grootste succes was de single 'Right here waiting' uit 1989. Hij wordt 60 jaar.


1977 - Overlijden Maria Callas, één van de beroemdste opera zangeressen van na de Tweede Wereldoorlog. Ze is 53 jaar geworden.


1977 - De Engelse zanger Marc Bolan kwam bij een verkeersongeluk om het leven. Na een feest reed zijn vriendin Gloria Jones met hun Mini Clubman tegen een oude eik. Gloria Jones raakte ernstig gewond. Marc Bolan was op slag dood. Hij is 29 jaar geworden.


1984 - Op de Amerikaanse tv-zender NBC werd de eerste aflevering van Miami Vice uitgezonden. Jan Hammer scoorde 2 hits dankzij de serie. De serie liep 5 seizoenen. Don Johnson groeide uit tot een megaster en bouwde ook nog een zang- en filmcarrière uit.


2004 - Overlijden Izora Armstead, de helft van The Weather Girls. Samen met Martha Wash scoorde ze een grote hit met ‘It’s Raining Men’. Ze is 62 jaar geworden.


2008 - Overlijden Norman Whitfield, songwriter en producer van Motown. Hij werkte samen met Barrett Strong aan hits als 'I Heard It Through the Grapevine', 'Ain't Too Proud to Beg', '(I Know) I'm Losing You', 'Cloud Nine', ' War', 'Papa Was a Rolling Stone' en 'Car Wash'.

Comments


bottom of page