top of page

16 maart

1970 - Overlijden van Tammi Terrell aan de gevolgen van een hersentumor. In 1966 nam zij haar eerste single voor Motown op. Bij dit label had zij vooral succes dankzij haar duetten met Marvin Gaye: 'Your Precious Thing', 'Ain’t Nothing Like The Real Thing' en 'You’re All I Need To Get By'. Ze was pas 24 jaar.


1951 - Geboorte Marijn Devalck. Hij begon zijn zangcarrière als tiener-popidool onder de naam Marino Falco en had in 1966 hits met 'Ma première cigarette' en 'Je n'ai plus mon papa'. En uiteraard kennen we hem als worstenmaker Balthasar Boma in FC De Kampioenen. Hij wordt 73 jaar.


1959 - Doo-wop-groep The Platters scoorde hun enige Britse nummer 1-hit met 'Smoke Gets In Your Eyes'. Het lied was een showdeuntje geschreven door de Amerikaanse componist Jerome Kern en tekstschrijver Otto Harbach voor hun musical Roberta uit 1933. Paul Whiteman had de eerste hitopname van het lied in 1934.


1968 - 'Kom Uit De Bedstee M’n Liefste' van Egbert Douwe kwam binnen in de Nederlandse Top 40.

Het nummer is een vrije vertaling van Peter Koelewijn van 'Come To My Bedside My Darling' van Eric Anderson. 'Kom Uit De Bedstee M’n Liefste' haalde de eerste plaats in de Nederlandse Top 40.

Bij ons kwam het niet verder dan de 7e plaats.


1971 - Bij de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles waren Paul Simon en Art Garfunkel de grote winnaars. Hun album 'Bridge Over Troubled Water' werd bekroond met maar liefst zes prijzen.Comments


bottom of page