16 juni

1956 - Gene Vincent en The Blue Caps brachten het nummer "Be-Bop-A-Lula" uit. Gene Vincent was het antwoord van platenmaatschappij Capitol op de razend populaire Elvis Presley. Echt veel succes had hij niet. Hij scoorde maar drie hits.


1960 - Alfred Hitchcock bracht de horrorfilm 'Psycho' uit. De film zou een klassieker worden, o.a. door een griezelige douchescene. In de Verenigde Staten deed men moeilijk over de film. Vooral het feit dat erin het doorspoelen van een toilet te zien en te horen was, vonden ze te ver gaan.

1967 - In Monterey, in het noorden van Californië begon een drie dagen durend popfestival waar sterren als Jimi Hendrix, Janis Joplin, Eric Burdon & The Animals, Otis Redding, Buffalo Springfield, The Mamas & The Papas, The Byrds, The Who en Simon & Garfunkel optraden. Er werden filmopnamen gemaakt. De film 'Monterey Pop' ging in het voorjaar van 1969 in de bioscoop draaien. Van Eric Burdon & The Animals verscheen eind 1967 de single 'Monterey', een ode aan het eerste grote popfestival in openlucht.


1978 - In New York ging de film 'Grease' in premiere. Het was de filmversie van de theaterproductie met dezelfde naam. In de hoofdrol zagen we John Travolta en Olivia Newton John. Verschillende liedjes uit de film werden wereldhits: 'You're the One That I Want' en 'Summer Nights'.


1980 - In Chicago ging de film 'The Blues Brothers' in première. In deze komedie sloegen John Belushi en Dan Aykroyd op de vlucht voor de politie. Op deze doldwaze vlucht kwamen zij hun muzikale vrienden Ray Charles, Aretha Franklin, John Lee Hooker en James Brown tegen.