top of page

16 december

1946 - Geboorte Benny Andersson, Zweeds muzikant en componist. Hij is vooral bekend geworden als lid van de succesvolle Zweedse popgroep ABBA. Hij is drie jaar getrouwd geweest met mede-ABBA-lid Frida. Benny Andersson wordt 77 jaar vandaag.

1939 - Première van de film 'Gone with the wind' in Amerika. In de harten en hoofden van miljoenen filmfanaten neemt de klassieker met Clark Gable en Vivien Leigh, die zich afspeelt op een plantage tegen de achtergrond van de Amerikaanse burgeroorlog, nog steeds een prominente plaats in. 'Gone with the wind' kreeg in 1940 maar liefst 13 Oscarnominaties en wist er 8 te verzilveren.


1959 - Geboorte Michel Follet, Vlaamse radio en tv-presentator. In 1992 was hij medeoprichter van Radio Donna. Hij bleef er werken tot 1999 en stapte daarna over naar Radio 2. Vanaf 6 juli 2009 werkte Michel Follet als presentator bij JOE fm. Tegenwoordig presenteert programma's op de televisiezender Eclips TV. Naast film is kermis zijn grote passie. Zo heeft hij in 1987 het boek 'Foorwaarts' gepubliceerd over de kermiswereld en in 1999 'Roulez Roulez - Een Draaiboek Van De Kermis'. Dit jaar bracht hij 'Een slag van de molen' uit. Michel Follet wordt vandaag 64 jaar.


1970 - De leden van Creedence Clearwater Revival kregen in de Verenigde Staten drie gouden platen voor hun singles 'Travelin' Band', 'Up Around The Bend' en 'Bad Moon Rising'.


1989 - 'Compleet' van Rob de Nijs kwam binnen in de Nederlandse Album Top 100. Op deze verzamel-CD staan zijn grote hits als 'Dag Zuster Ursula', 'Hou Me Vast', 'Dat Is Alles', 'Zonder Jou', 'Ik Wil Je', ''t Is Nooit Te Laat' en 'Ontmoeting'.Commentaires


bottom of page