16 augustus

Vandaag wordt Rocco Granata 83 jaar. Belgisch-Italiaanse componist, muziekproducent en zanger met een kenmerkende hese stem. Bekend van de wereldhit 'Marina'.

1966 - 'Last Train To Clarksville', de eerste single van The Monkees, lag in de platenwinkels. Zij hebben deze compositie van Tommy Boyce en Bobby Hart op 25 juli 1966 opgenomen. 'Last Train To Clarksville' kwam op 10 september 1966 de Billboard Hot 100 binnen en bereikte de eerste plaats. In ons land bleef het maar een bescheiden hitje.


1977 - Elvis Presley werd dood gevonden op de vloer in zijn badkamer door zijn vriendin Ginger Alde. Hij stierf op 42-jarige leeftijd aan hartfalen. Zijn eerste plaat voor RCA, 'Heartbreak Hotel', was ook zijn eerste Amerikaanse nummer 1. Hij speelde in 31 films. Elvis heeft met 154 vermeldingen het record voor de meeste vermeldingen in de US Hot 100-hitlijst. Elvis werd de eerste rock-'n-rollartiest die door de US Postal Service werd geëerd met een postzegel.


1987 - Overlijden John Hurley, Amerikaans zanger en songwriter. Hij schreef onder meer mee aan 'Son of a preacher man' en 'Love of the common people'. Hij was nog maar 44 jaar.


2018 - De Amerikaanse zangeres en songwriter Aretha Franklin stierf op 76-jarige leeftijd in Detroit. Bekend als 'The Queen of Soul' en één van de best verkopende artiesten aller tijden. Tijdens haar carrière scoorde ze meer dan 15 Top 40-hits en won ze 18 Grammy Awards. Hits zijn onder meer de singles 'Respect', 'I Say A Little Prayer', 'Think' en 'I Knew You Were Waiting for me' in duet met George Michael. In 2010 plaatste het tijdschrift Rolling Stone haar nummer één op hun lijst van de '100 Greatest Singers of All Time'.