top of page

15 september

1962 - The Four Seasons begonnen een vijf weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst met 'Sherry'. Ze werden de eerste Amerikaanse groep die drie keer achter elkaar op nummer 1 terecht kwamen.

1930 - Hoagy Carmichael nam 'Georgia On My Mind' op. Hij heeft dit liedje samen met Stuart Gorrell geschreven. Een ontelbaar aantal artiesten heeft het opgenomen, waaronder Louis Armstrong, Jo Stafford en The Dave Brubeck Trio. De versie van Ray Charles was in 1960 goed voor een nummer één-notering in de Billboard Hot 100. Sinds 1962 is 'Georgia On My Mind' officieel het volkslied van de Amerikaanse staat Georgia.


1949 - Geboorte Daan Hugaert, Vlaams acteur, regisseur, vertaler en stemacteur. Bekend als hoofdinspecteur Romain Van Deun in 'Witse' en Eddy Van Notegem in 'Thuis'. Hij wordt 74 jaar.


1955 - Little Richard nam ‘Tutti Frutti’ op, het eerste teken aan de wand die Rock 'n Roll zou gaan heten. Tutti Frutti ontstond in 1955 tijdens een moeizame opnamesessie van keurige gospel en rhythm & blues. In een pauze begon Little Richard wat te klieren op de piano. In no time was 'Tutti Frutti' geboren en op plaat gezet, al moest er wel behoorlijk wat gekuist worden aan de originele tekst. 1984 - Geboorte Harry, hertog van Sussex, de jongste zoon uit het huwelijk van de Britse koning Charles en prinses Diana. Hij is een kleinzoon van de vorige week overleden koningin Elizabeth II en wijlen prins Philip. Harry heeft een oudere broer, William. Harry is getrouwd met Meghan Markle. Harry wordt 39 jaar.


1994 - Geboorte Wout van Aert, veldrijder die sinds maart 2019 in dienst rijdt bij Team Jumbo-Visma. Hij wordt 29 jaar.


1997 - Lancering van de zoekmachine Google. Oprichters Larry Page en Sergey Brin konden toen nog niet voorzien dat hun idee een wereldwijd succes zou worden. Inmiddels is de zoekmachine niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

bottom of page