15 maart

1968: De single 'Lady Madonna' van The Beatles lag vanaf 15 maart 1968 in de platenwinkel. Lady Madonna werd geschreven door Paul McCartney in de stijl van Fats Domino. Vanaf 27 maart stond deze single twee weken lang op de eerste plaats in de Britse hitparade. In Vlaanderen bleef die steken op de nummer 3.


1945: - Billboard drukt de eerste elpee-hitlijst af. Het is een lijst die vol staat met 78-toerenplaten; de 33-toeren-elpee was nog nergens te koop. Bovenaan de lijst staat een album van The King Cole Trio.


1954: De musical "My Fair Lady" ging in premiere op Broadway. Het zou één van de langst-lopende musicals aller tijden worden.


2004: Overlijden Ralph Inbar, Nederlands tv-programmamaker en regisseur. Ook in Vlaanderen werd er destijds massaal naar zijn programma 'Bananasplit' op de Nederlandse TV gekeken. Ralph werd 65 jaar.


2014: Overlijden Cees Veerman, zanger/gitarist van de Volendamse band The Cats. Vooral in de begintijd was hij de leadzanger van die groep die hits had als Sure He 's a Cat, Lea en One Way Wind.