top of page

15 maart

2014 - Overlijden Cees Veerman, zanger/gitarist van de Volendamse band The Cats. Vooral in de begintijd was hij de leadzanger van die groep die hits had als 'Sure He 's a Cat', 'Lea' en 'One Way Wind'.

1945 - Billboard drukte de eerste elpee-hitlijst af. Het was een lijst die vol stond met 78-toerenplaten; de 33-toeren-elpee was nog nergens te koop. Bovenaan de lijst stond een album van The King Cole Trio.


1954 - De musical 'My Fair Lady' ging in premiere op Broadway. Het zou één van de langst-lopende musicals aller tijden worden.


1968 - De single 'Lady Madonna' van The Beatles lag in de platenwinkel. 'Lady Madonna' werd geschreven door Paul McCartney in de stijl van Fats Domino. Vanaf 27 maart stond deze single twee weken lang op de eerste plaats in de Britse hitparade. In Vlaanderen bleef die steken op de nummer 3.


2004 - Overlijden Ralph Inbar, Nederlands tv-programmamaker en regisseur. Ook in Vlaanderen werd er destijds massaal naar zijn programma 'Bananasplit' op de Nederlandse TV gekeken. Ralph werd 65 jaar.


Wereldslaapdag Slaap lijkt misschien zo’n normaal aspect van het leven dat het misschien raar lijkt om er zelfs maar over te praten! Het kan één van de meest banale, onderschatte aspecten van het leven van mensen zijn. Maar voor degenen die terugkerende slaapproblemen hebben, kan het krijgen van voldoende slaap een echte uitdaging zijn en al het andere in het leven beïnvloeden. Wereld Slaapdag heeft tot doel mensen met slaapproblemen te overwegen en te helpen. Het is nuttig om mensen over de hele wereld voor te lichten over het belang van slaap, en om de manier te veranderen waarop mensen slaap zien en ervaren door hen waardevolle hulpmiddelen te geven die hen in hun dagelijks leven kunnen helpen.

Comments


bottom of page