top of page

15 juni

1956 - De 16-jarige John Lennon van het bandje The Quarryman ontmoette voor het eerst de 14-jarige Paul McCartney, en vroeg hem of hij mee wilde spelen met de groep. Paul vond dat een goed idee. Een paar jaar later zou de groep "The Beatles" gaan heten.

1948 - Geboorte Paul Michiels. Hij begon zijn muzikale carrière bij de groep Octopus. In de jaren tachtig trad hij op onder de naam P.P. Michiels. Eind jaren 80 vormde hij samen met Jan Leyers de succesvolle popgroep Soulsister. In 1988 hadden zij een internationale hit met het nummer 'The way to your heart'. Hij wordt 76 jaar. 1951 - Geboorte Steve Walsh, Amerikaans zanger, keyboardspeler en songwriter. Hij is sinds 1972 bekend als zanger van de Amerikaanse progressieve rockband Kansas. In 1978 hadden ze een hit met 'Dust in the Wind. Steve Walsh wordt 73 jaar.


1965 - In de Columbia-studio’s in Nashville in Tennessee nam Bob Dylan 'Like A Rolling Stone' op. Hij begeleidde zichzelf niet op de akoestische gitaar. Voor de gelegenheid had hij een complete rock’n’roll-band ingehuurd. Like A Rolling Stone duurde maar liefst zes minuten en dertien seconden. Like A Rolling Stone is trouwens het openingsnummer van het Bob Dylan-album Highway 61 Revisited.


1978 - De titelloze debuut-LP van The Dire Straits werd in Engeland uitgebracht. Op dit album staan o.a. Sultans Of Swing, Water Of Love en Down To The Waterline. Alle nummers werden geschreven door zanger/gitarist Mark Knopfler.


1996 - De beste jazz-zangeres van de twintigste eeuw, Ella Fitzgerald, stierf in haar huis in Beverly Hills in Californië aan de gevolgen van suikerziekte. Ella Fitzgerald begon haar loopbaan in 1934 bij het orkest van Chuck Webb. Hiermee had zij in 1938 een grote hit met 'A Tisket A Tasket'. In haar professionele leven werkte Ella Fitzgerald samen met sterren zoals Louis Armstrong, The Ink Spots en Louis Jordan. Ella Fitzgerald is 78 jaar geworden.

Comments


bottom of page