top of page

14 mei

1956 - De eerste LP van The Platters werd uitgebracht. Dit titelloze album kwam op 14 juli 1956 binnen in de albumlijst van de Amerikaanse Billboard. Op deze plaat staan onder meer hun grote hits 'Only You' en 'The Great Pretender'.

1878 - De merknaam Vaseline werd geregistreerd door Robert Chesebrough. Het merk bestaat nog steeds en is heel multifunctioneel. 1944 - Geboorte George Lucas, Amerikaans filmregisseur en producent. is vooral bekend als maker en bedenker van de eerste zes Star Wars-films. Verder bedacht hij de films van 'Indiana Jones' die hij samen met zijn vriend Steven Spielberg maakte. Hij wordt 79 jaar. 1959 - Geboorte Patrick Bruel, Franse zanger en acteur van Joodse afkomst. De doorbraak kwam met het album 'Alors regarde'. Daarop staan nummers als 'Place des grands hommes' en het later nogmaals uitgebrachte 'Casser la voix', dat ver buiten de grenzen van Frankrijk bekend werd. Hij wordt 64 jaar.


1960 - Geboorte Shelley Preston, zangeres van de Britse popgroep Bucks Fizz die in 1981 het songfestival wonnen met 'Making Your Mind Up' (1981) en daarna ook nog hits scoorden met 'The Land of Make Believe' (1981) en 'My Camera Never Lies' (1982). Ze wordt 63 jaar.


1975 - Conny Vandenbos begon aan de opnamen van haar album 'Van Dichtbij' met daarop 'Drie Zomers Lang' en 'Sjakie Van De Hoek'. De opnamen van 'Van Dichtbij' duurden tot 19 juni 1975. 1977 - Leo Sayer ging naar nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst met het nummer 'When I Need You' van Albert Hammond en Carole Bayer Sager, de tweede nummer 1 van de zanger in Amerika, ook nummer 1 in Engeland. In Vlaanderen bleef die op de 2e plaats steken.


1998 - Overlijden Frank Sinatra. Hij begon na zijn geboorte niet meteen te huilen. Pas nadat zijn oma hem onder de koude kraan hield, was het stemgeluid van de jonge Frank Sinatra voor het eerst te horen. Zijn bekendste hits zijn: My Way, New York New York, I've Got You Under My Skin.


2022 - Overlijden Robert Cogoi, Belgische zanger die ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen in 1964. Hij eindigde op de 10e plaats met 'Près de ma rivière'. Hij is 82 jaar geworden.

bottom of page