14 juni

1968 - 'Aretha Now', het veertiende album van Aretha Franklin, lag vanaf 14 juni 1968 in de platenwinkel. The Queen Of Soul zong op deze LP juweeltjes als 'Think' en 'I Can’t See Myself Leaving You'. Ook staat er een cover op van de Hal David en Burt Bacharach-compositie 'I Say A Little Prayer'. Burt Bacharach zei ooit dat hij deze versie de beste uitvoering van I Say A Little Prayer vindt.


1957 - In de MGM-studio’s in Culver City in Californië werden de opnamen van Jailhouse Rock afgerond, de derde speelfilm van Elvis Presley. De soundtrack voor Jailhouse Rock werd op 30 april 1957 in de Radio Recorders Studio in Hollywood opgenomen. Jailhouse Rock ging op 17 oktober 1957 in Memphis in première.


1985 - Een lijntoestel van TWA, dat onderweg was van Athene naar Rome, werd gekaapt door twee Libanese sjiieten. Aan boord waren 153 passagiers, waaronder de Griekse zanger Demis Roussos. Hij was op weg naar Rome om er de volgende dag zijn 39ste verjaardag te vieren. De Boeing 727 moest naar Beiroet in Libanon vliegen waar de kapers de vrijlating eisten van 766 Libanese gevangenen. Dit was het begin van een gecompliceerde affaire die twee weken duurde. Na bemiddeling van de Syrische president Hafez al-Assad was de kaping op 30 juni 1985 voorbij.


1994 - In zijn woonplaats Beverly Hills overleed componist Henry Mancini aan de gevolgen van leverkanker. Viermaal heeft hij een Oscar voor de beste filmmuziek ontvangen. Twintig keer is Henry Mancini met een Grammy Award onderscheiden, onder meer voor 'Breakfast At Tiffany’s' en 'Moon River'. Henry Mancini is verantwoordelijk voor de muziek bij de soundtracks van films als 'The Pink Panther' en 'Seventy-Six Trombones.' Henry Mancini is 70 jaar geworden.