top of page

14 juni

1968 - 'Aretha Now', het veertiende album van Aretha Franklin, lag vanaf 14 juni 1968 in de platenwinkel. The Queen Of Soul zong op deze LP juweeltjes als 'Think' en 'I Can’t See Myself Leaving You'. Ook staat er een cover op van de Hal David en Burt Bacharach-compositie 'I Say A Little Prayer'.

1961 - Geboorte George O'Dowd, Boy George. Engelse zanger, songwriter, dj, modeontwerper en fotograaf. Als leadzanger van de met een Grammy en Brit Award bekroonde Culture Club scoorde hij in 1983 & 1984 hits met-'Karma Chameleon', 'Do You Really Want To Hurt Me' en 'Time' ( Clock of the heart). Als soloartiest had hij in 1987 de Britse nummer 1 single 'Everything I Own'. Hij wordt 63 jaar.


1967 - In de RCA Studio in Hollywood begonnen The Monkees aan de opnamen van 'Daydream Believer'. De single kwam op 18 november 1967 binnen in de Billboard Hot 100 en stond vanaf 2 december 1967 vier weken op de eerste plaats. In ons land bleef 'Daydream Believer' op de achtste plaats steken.


1985 - Een lijntoestel van TWA, dat onderweg was van Athene naar Rome, werd gekaapt door twee Libanese sjiieten. Aan boord waren 153 passagiers, waaronder de Griekse zanger Demis Roussos. Hij was op weg naar Rome om er de volgende dag zijn 39ste verjaardag te vieren. De Boeing 727 moest naar Beiroet in Libanon vliegen waar de kapers de vrijlating eisten van 766 Libanese gevangenen. Dit was het begin van een gecompliceerde affaire die twee weken duurde. Na bemiddeling van de Syrische president Hafez al-Assad was de kaping op 30 juni 1985 voorbij.


1994 - In zijn woonplaats Beverly Hills overleed componist Henry Mancini aan de gevolgen van leverkanker. Viermaal heeft hij een Oscar voor de beste filmmuziek ontvangen. Twintig keer is Henry Mancini met een Grammy Award onderscheiden, onder meer voor 'Breakfast At Tiffany’s' en 'Moon River'. Henry Mancini is verantwoordelijk voor de muziek bij de soundtracks van films als 'The Pink Panther' en 'Seventy-Six Trombones.' Henry Mancini is 70 jaar geworden.

Comments


bottom of page