top of page

14 juli

Vandaag is het de nationale feestdag van Frankrijk, Quatorze Juillet. Op deze feestdag wordt de Franse Revolutie van 1789 herdacht. Van 15 uur tot middernacht draaien we de mooiste Franse chansons. Met als apoteose, tussen 19u en 22 uur de Franse lievelingsliedjes van onze luisteraars.

1973 - Er kwam onverwacht een einde aan de samenwerking van The Everly Brothers. Middenin een optreden in het John Wayne Theatre in Hollywood gooide Phil Everly zijn gitaar op het podium en liep hij weg. Later bleek dat Phil Everly zich aan zijn broer ergerde, omdat die een drugsprobleem had. In 1983 werd de ruzie tussen de broers bijgelegd en verscheen de single “On The Wings Of A Nightinggale”. Op 22 september 1983 volgde een reünieconcert in de Royal Albert Hall in Londen. 1984 - Overlijden Phillippe Wynne, zanger van The Detroit Spinners met wie hij de hit 'Working My Way Back To You' scoorde. Hij is 43 jaar geworden.


1993 - Overlijden van de Franse chansonnier Leo Ferré. Zijn carrière begon vlak na de Tweede Wereldoorlog. Zijn leven lang was hij anarchist. Leo Ferré trad altijd in het zwart op. Hij was goed bevriend met Juliette Gréco voor wie hij een groot aantal chansons schreef. Leo Ferré is 77 jaar geworden.


2003 - Overlijden van de Franse zanger André Claveau. In 1958 won hij in Hilversum het derde Eurovisie Songfestival met 'Dors Mon Amour'. André Claveau is 87 jaar geworden. 2006 - Overlijden Senne Rouffaer, Vlaams acteur en filmregisseur. Hij is vooral bekend van zijn rol als Kapitein Zeppos in de gelijknamige serie. Deze serie was zeer populair in 1964 en er kwam zelfs een vervolg vier jaar later. Van de serie bleef bij velen de swingende klankband van de openingsgeneriek bij, een bekend muziekstuk van Bert Kaempfert, getiteld 'Living It Up'. Hij is 80 jaar geworden.


2012 - Overlijden van de Duitse zanger Norbert Berger. Met zijn toenmalige vrouw Jutta Gusenburger vormde hij het duo Cindy & Bert. Ze werden ook wel ´het droompaar van de Duitse schlager´ genoemd. In 1973 scoorden ze hun grootste hit met 'Immer Wieder Sonntags'. Een jaar later deden ze voor West-Duitsland mee aan het Eurovisie Songfestival maar met 'Sommermelodie' werden ze toen laatste. In 1988 ging het koppel uit elkaar en gingen ze ook op muzikaal gebied hun eigen weg. Norbert Berger is 66 jaar geworden.


2016 - In Nice reed een vrachtwagen in op publiek dat het vuurwerk naar aanleiding van de Franse nationale feestdag heeft bekeken. Er vielen 86 doden. Het bleek om een aanslag te gaan, die enkele dagen later door Islamitische Staat werd opgeëist.


Comments


bottom of page