top of page

14 augustus

1992 - Overlijden Tony Williams, zanger van The Platters. Hij zong de meeste hits van de groep tot 1961, tot hij werd vervangen door Sonny Turner. Hij is 64 jaar geworden.

1950 - Geboorte Frank Dingenen, Vlaams acteur, presentator, zanger en schrijver. Het bekendst werd hij als de meester in het humoristische programma 'Meester, hij begint weer' op de openbare omroep. In 1988 scoorde hij een muziekhit met de humoristische single 'Allez Maurice', een nummer over een wielrenner. Later dat jaar had hij ook succes met het nummer 'Liever Armand Pien', over zijn heimwee naar de tijd dat Armand het weerbericht presenteerde. In 1990 maakte Frank Dingenen de overstap naar de jonge commerciële Vlaamse zender VTM. Daar presenteerde hij 'Videodinges'. In 1991 scoorde hij met de toen nog onbekende Niels William een hit met 'Dat goed gevoel'. Frank Dingenen wordt 73 jaar. 1960 - Geboorte Sarah Brightman, Engelse zangeres, die vooral bekend is geworden in het genre van de musical, maar die ook aria's zingt. Kenmerkend zijn haar zuivere zangstem en grote bereik. Meer algemene bekendheid kreeg ze door het uitbrengen van nummers met andere artiesten zoals Andrea Bocelli, met wie zij het nummer 'Time to Say Goodbye' ('Con te partiro') zong. Ze wordt 63 jaar.


1964 - De Amerikaanse zanger Johnny Burnette kwam om het leven bij een bootongeluk op Clear Lake California. Hij was 30 jaar oud. Zijn onverlichte boot werd geraakt door een onbewuste kajuitboot. De impact gooide hem van de boot en hij verdronk. Johnny Burnette scoorde de hit 'Your sixteen' in 1961 .


1981 - 'Start Me Up’, de 25ste Britse en 35ste Amerikaanse single van The Rolling Stones werd in Europa uitgebracht. Een week vroeger lag hij al in de Amerikaanse platenwinkels. Het was de voorloper van het 16de Britse en 18de Amerikaanse album 'Tattoo you'.


HITPARADE FLASHBACK (van maandag t/m vrijdag, 14-15u) 14 augustus 1976 5 - Sutherland Brothers & Quiver - Arms of Mary (-1)

4 - Brotherhood of Man - My sweet Rosalie (-1)

3 - Full House - Standing on the inside (+4)

2 - Peter Frampton - Show me the way (-1)

1 - Jesse Green - Nice and slow (+1)
bottom of page