14 april

2005: Vandaag staan we stil bij het overlijden van Percy Sledge. Hij stierf op 73-jarige leeftijd. Amerikaanse soulzanger. Zijn bekendste liedjes zijn 'When a Man Loves a Woman' en 'My Special Prayer'.1900 - De Wereldtentoonstelling in Parijs werd geopend. Bezoekers waren verbaasd over de technische snufjes die ze te zien kregen. Zo was er een Elektriciteitspaleis dat 's nachts verlicht was, en waren er de eerste roltrappen te zien.


1967 - Herman's Hermits, met zanger Peter Noone, kreeg goud voor de single "There's a Kind of Hush". Eigenlijk was dat goud trouwens ook voor het nummer "No Milk Today" want dat stond op de achterkant van de single, en die achterkant werd ook veel gedraaid.


1976 - Stevie Wonder tekende een nieuw contract met Motown Records voor het bedrag van dertien miljoen dollar. De zanger zat middenin de opnames van zijn nieuwe meesterwerk 'Songs In The Key Of Life'. Dit album lag 28 september 1976 in de winkel.


2010 - In grote delen van Europa ging het luchtruim dicht voor vliegtuigen. Aanleiding was de uitbarsting van een vulkaan op IJsland onder de gletsjer Eyjafjallajökull.