top of page

13 september

1960 - In het Verenigd Koninkrijk was een campagne gestart om de Amerikaanse hit 'Tell Laura I Love Her' van Ray Peterson te verbieden. Het lied werd in de pers aan de kaak gesteld omdat het een 'glorieuze doodscultus' voor tieners zou inspireren. Het verhaal gaat over een verliefde jongen die in een stockcarrace rijdt om de hand van zijn geliefde te winnen. Hij crasht en vlak voordat hij sterft, kreunt hij de woorden van de titel.

1940 - Geboorte Jimmy James, Jamaicaanse soulzanger. In 1974 had hij samen met The Vagabonds de hits 'I'll Go Where Your Music Takes Me' en 'Now Is the Time'. Hij wordt 83 jaar.


1944 - Geboorte Peter Cetera, Amerikaanse zanger die met Chicago in 1976 de Amerikaanse en Britse nummer 1 single 'If You Leave Me Now' had. Peter Cetera verliet de band in juli 1985 en scoorde in 1986 de solo-hit 'Glory Of Love', het themalied van de film The Karate Kid Part II. Hij wordt 79 jaar. 1952 - Geboorte Randy Jones, Amerikaanse disco- en popzanger en vooral bekend als de cowboy bij de Village People, die hits scoorde met 'YMCA' en 'In the navy'. Hij wordt 71 jaar. 1965 - 'Yesterday' van The Beatles werd wereldwijd op single uitgebracht. De single kwam op 1 oktober 1965 binnen in de hitparade en stond op 1 december één week op nummer één in Vlaanderen. De single werd in Groot-Brittannië niet uitgebracht, omdat The Beatles vonden dat dit liedje niet pastte bij hun imago als beatgroep. 'Yesterday' werd in maart 1976 in Groot-Brittannië alsnog op single uitgebracht en haalde de achtste plaats. 1979 - Geboorte Geike Arnaert. Sinds november 2020 is zij opnieuw de zangeres van Hooverphonic, nadat zij deze rol tussen 1997 en 2008 ook al vervulde. Ze wordt 44 jaar.


2019 - Overlijden van zanger en saxofonist Eddie Money. In de jaren´70 werden zijn talenten als zanger ontdekt en tekende hij in 1976 een platencontract bij CBS Records. In 1978 scoorde hij zijn eerste grote hit met 'Baby Hold On'. In 1986 scoorde hij zijn grootste hit met 'Take Me Home Tonight' dat hij opnam met Ronnie Spector. Het nummer werd een top 5-hit in de Verenigde Staten. In Nederland kwamen beide nummers niet verder dan de Tipparade. Eddy Money overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij is 70 jaar geworden.


Internationale dag van de chocolade - Chocolade is een van 's werelds meest geliefde voedselproducten en dat wordt jaarlijks op 13 september gevierd. De datum van de 'Internationale Chocolade Dag' is de dag waarop in 1857 Milton S. Hershey werd geboren, een Amerikaans banketbakker en oprichter van de 'Hershey Chocolate Company', producent van de populaire Hershey-chocoladereep.bottom of page