top of page

13 oktober

1941 - Geboorte Paul Simon, Amerikaanse singer-songwriter. Van 1964 tot 1970 vormde hij de helft van het duo Simon & Garfunkel en sinds 1970 is hij soloartiest. Paul Simon scoorde hits met 'Late in the evening', '50 ways to leave your love' en 'You can call me Al'. Art Garfunkel wordt 82 jaar vandaag.

1934 - Geboorte Nana Mouskouri, Griekse zangeres en politica. Haar handelsmerk is de bril en haar donker kapsel. Maar bovenal bezat zij die unieke stem. Een stem waarmee Nana Mouskouri vanaf het Griekse eiland Kreta de hele wereld wist te bereiken, te veroveren en te beroeren. Ze wordt 89 jaar vandaag.


1940 - Geboorte Chris Farlowe, Engelse pop- en R&B zanger. Hij werd vooral bekend door covers van Rolling Stones-nummers, zoals 'Out Of Time' in 1966. Hij wordt 83 jaar. 1959 - Geboorte Marie Osmond , Amerikaanse country zangeres, actrice, auteur en lid van de showbizz familie The Osmonds. Hoewel ze nooit deel uitmaakte van de zanggroep van haar familie, boekte ze in de jaren 1970 en 1980 succes als soloartieste voor countrymuziek. Haar bekendste nummer is een remake van de countrypopballad 'Paper Roses'. Van 1976 tot 1979 presenteerden zij en zanger/broer Donny Osmond de televisieshow 'Donny & Marie'. Met hem had ze in 1974 de hit 'I'm leaving it all up to you'. Marie Osmond wordt 64 jaar.

1973 - '’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer' van Gerard Cox kwam binnen in de Nederlandse Top 40 en stond vanaf 15 december 1973 vijf weken lang op de eerste plaats. Het origineel van dit nummer is 'The City Of New Orleans', een compositie van Steve Goodman. Gerard Cox had het tijdens zijn vakantie in de zomer van 1973 in Frankrijk gehoord in de Franse vertaling van Joe Dassin. Noch deze versie (Salut Les Amoureux) noch de versie van Gerard Cox heeft qua tekst overeenkomsten met het Amerikaanse origineel. 'The City Of New Orleans' gaat over een trein, niet over een mooie zomer. 1974 - Overlijden van de legendarische televisiepresentator Ed Sullivan. Hij begon op 20 juni 1948 bij de Amerikaanse omroep CBS met het televisieprogramma Toast Of The Town. In de eerste uitzending waren de komieken Dean Martin en Jerry Lewis te gast. In 1955 werd de titel veranderd in The Ed Sullivan Show. De grootste sterren hebben in dit programma opgetreden zoals Elvis Presley, Buddy Holly, The Beatles, Bob Dylan, Janis Joplin, Marvin Gaye, The Doors, Diana Ross en The Rolling Stones. Op 6 juni 1971 werd de laatste aflevering uitgezonden. Ed Sullivan is 73 jaar geworden.


2001 - Peter Doyle van The New Seekers overleed aan keelkanker. De groep is vooral bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1972. Met 'Beg, Steal Or Borrow' eindigden The New Seekers op de tweede plaats. Peter Doyle is 52 jaar geworden.


2009 - Overlijden Al Martino, Italiaans-Amerikaanse zanger en acteur. Zijn single 'Here in my heart' stond op 14 november 1952 op de eerste plaats in de allereerste aflevering van de officiële Engelse hitparade. Een andere succesvolle single van hem was 'Spanish Eyes', dat bekroond werd met goud en platina. Ook scoorde Al Martino hoge ogen met 'Volare'. Hij overleed zes dagen na zijn 82ste verjaardag aan een hartaanval.

Comments


bottom of page