13 november

1944 - Geboorte Timmy Thomas, Amerikaanse zanger en toetsenits. Hij is vooral bekend van de hit 'Why can't we live together'. De inspiratie voor dit nummer haalde hij uit alle haat en pijn in de wereld, zoals racisme en de Vietnamoorlog. Hij wordt 77 vandaag.

1934 - Geboorte Kamahl, Australische zanger. Zijn carrière begon in Australië toen in 1969 zijn eerste single 'Sound of Goodbye' naar de top van de Australische hitlijst steeg. In 1972 vertegenwoordigde hij Australië op het internationale songfestival in Rio de Janeiro en bereikte hij met 'Nothing More' de finale.

In Vlaanderen brak hij pas in 1975 door dankzij 'The Elephant Song'. Hij wordt 87 jaar vandaag.


1970 - Ramses Shaffy begon in de Phonogram-studio in Hilversum aan de opnamen van 'Zonder Bagage'. Een orkest onder leiding van Ruud Bos, de gitarist Jan Mol en het trio van Louis van Dijk zorgden voor de begeleiding. Met Liesbeth List zong Ramses Shaffy het duet 'Aan De Andere Kant Van De Heuvels'. Naast de titelsong staat ook de hitsingle 'Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk-En-Bewonder' op dit album.


1990 - De Delftse zanger Nico Haak overleed aan een hartstilstand. In 1972 had hij met De Paniekzaaiers zijn eerste hit met 'Het Whiskeylied'. Daarna volgen onder meer 'Foxie Foxtrot' en 'Is Je Moeder Niet Thuis'. Nico Haak is 51 jaar geworden.