top of page

13 november

1934 - Geboorte Kamahl, Australische zanger. Zijn carrière begon in Australië toen in 1969 zijn eerste single 'Sound of Goodbye' naar de top van de Australische hitlijst steeg. In 1972 vertegenwoordigde hij Australië op het internationale songfestival in Rio de Janeiro en bereikte hij met 'Nothing More' de finale.

In Vlaanderen brak hij pas in 1975 door dankzij 'The Elephant Song'. Hij wordt 89 jaar vandaag.

1955 - Geboorte Amerikaanse actrice Whoopi Goldberg. We kennen haar van de films 'The colour purple', 'Sister act' en 'Ghost'. Ze wordt vandaag 68 jaar.


1970 - Ramses Shaffy begon in de Phonogram-studio in Hilversum aan de opnamen van 'Zonder Bagage'. Een orkest onder leiding van Ruud Bos, de gitarist Jan Mol en het trio van Louis van Dijk zorgden voor de begeleiding. Met Liesbeth List zong Ramses Shaffy het duet 'Aan De Andere Kant Van De Heuvels'. Naast de titelsong staat ook de hitsingle 'Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk-En-Bewonder' op dit album.


1990 - De Delftse zanger Nico Haak overleed aan een hartstilstand. In 1972 had hij met De Paniekzaaiers zijn eerste hit met 'Het Whiskeylied'. Daarna volgen onder meer 'Foxie Foxtrot' en 'Is Je Moeder Niet Thuis'. Nico Haak is 51 jaar geworden. 2015 - Bij bloedige aanslagen in Parijs door terroristen van IS (Islamitische Staat) vielen 129 doden en honderden gewonden, waarvan zo'n 90 zwaargewond. De meeste slachtoffers vielen in een volle concertzaal in Bataclan waar vier gewapende mannen het vuur openden op bezoekers. De andere schietpartijen en explosies waren in twee restaurants, op een terras en bij het Stade de France, waar een interland werd gespeeld.


2019 - Overlijden Franse wielrenner Raymond Poulidor. Hij werd ook wel eens 'Poupou' en 'Eeuwige Tweede' genoemd. Hij was beroepsrenner van 1960 tot 1977. In de Tour de France werd hij drie keer tweede en vijf keer derde. In 1964 won hij de Ronde van Spanje en werd hij 2e in het WK op de weg. Hij was de schoonvader van de Nederlandse wielrenner Adrie van der Poel en de grootvader van wielrenners Mathieu en David van der Poel.


bottom of page