top of page

13 april

1965 - The Beatles namen in studio 2 van de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen de titelsong van hun film 'HELP!' op. In totaal waren er twaalf takes nodig. Aanvankelijk was 'Eight Arms To Hold You' de titel van deze tweede bioscoopfilm van The Beatles. Uiteindelijk werd voor 'HELP!' gekozen.

1934 - In de kiosken verscheen het eerste nummer van het vrouwentijdschrift Libelle.


1938 - Vandaag is het wereld scrabble dag, ter ere van het in 1938 bedachte bordspel Scrabble.


1946 - Geboorte Al Green, Amerikaanse gospel- en soulzanger. Hij is één van de populairste soulzangers aller tijden, die zijn grootste successen heeft behaald in het begin van de jaren zeventig met o.a. 'Tired of being alone' en 'Let's stay together'. Hij wordt 77 jaar. 1951 - Geboorte Peabo Bryson, Amerikaanse zanger, Hij is vooral bekend omwille van zijn duetten met onder meer Celine Dion en Roberta Flack. In 1998 werd hij opgenomen in de Georgie Music Hall of Fame. Hij wordt 72 jaar.


1973 - Eerste solo-LP van Roger Daltrey, de zanger van The Who. Bijna alle liedjes op de plaat zijn geschreven door Leo Sayer en Dave Courtney. 'Giving It All Away' haalde als single de zesde plaats in de hitlijst in Vlaanderen. De LP werd met goud bekroond in Groot-Brittannië. 1975 - Geboorte Lou Bega. Duitse zanger, die in 1999 een wereldhit scoorde met 'Mambo no. 5'. Hij wordt 48 jaar.


1980 - In New York viel het doek voor de langst lopende Broadway-musical. Na acht jaar kwam er een eind aan "Grease". Het stuk werd 3388 keer opgevoerd en bracht acht miljoen dollar in het laatje. 1991 - Frank Sinatra had voor het eerst in jaren weer een hit in Vlaanderen. Dit keer met een liedje uit de televisieserie 'Married... With Children', 'Love And Marriage'.


2018 - Overlijden Cees Tol, Nederlandse gitarist en tekstschrijver. Tussen 1966 en 1988 was hij de gitarist van BZN. Bij BZN schreef Cees samen met Jan Tuijp de teksten voor hits als 'Pearlydumm'; 'Just an illusion' en 'Amore'. In 2002 werden Cees en en zijn broer Thomas de schrijvers van liedjes voor Jan Smit. Hij is 70 jaar geworden.

bottom of page